Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAGIRALI NA UVREDE

Novozelandski mediji ogorčeni izjavama Pave Župan Rusković

Pave Župan Rusković
03.01.2012.
u 10:39

Novozelandski NZ Herald objavio je članak u kojem kritizira prošlotjedne izjave bivše ministrice turizma

''Pijanim i ludim mladim Novozelanđanima i Australcima rečeno je da izbjegavaju Dubrovnik u Hrvatskoj'', uvod je u članak koji je u utorak objavio novozelandski NZ Herald.

Nakon nesmotrenih izjava bivše ministrice turizma Pave Župan Rusković koje su prošlog tjedna ''digle prašinu'' i zbog kojih ju je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić smijenio s pozicije predsjednice Destinacijskog menadžmenta grada, reagirali su i novozelandski mediji kritizirajući nediplomatski potez usmjeren protiv njihovih građana.

Podsjetimo, Župan Rusković je turiste iz Australije i Novog Zelanda opisala kao ''pijance koji goli trče po Stradunu i povraćaju pod utjecajem alkohola, a možda i drugih opijata'', što u novozelandskim medijima oštro osuđuju uz navode da mnogi turistički operatori smatraju da je bivša ministrica samo naglas rekla ono što mnogi misle.

Ipak, mediji objektivno donose i drugu stranu medalje pa su tako objavili i izjavu direktora agencije House of Travel Brenta Thomasa koji ističe da je Hrvatska popularna destinacija među mladima te da dosad nije primio nikakve pritužbe na ponašanje svojih klijenata. Njegove riječi potvrdila je Marija Kapiteli, direktorica Croatia Times Travela iz Novog Zelanda koja je komentare Župan Rusković ocijenila ''nevjerojatnim, razočaravajućim i naivnim za nekog tko radi u turizmu.''

 

Komentara 183

Avatar KoHay
KoHay
12:19 03.01.2012.

@The Terminator the Khmer Rouge - tako je, treba ih sve vratiti natrag u Sloveniju

KO
Kontras22
13:28 03.01.2012.

Treba na medima prikazati nekoliko snimaka na kojima se vidi kako se ponasaju njihovi turisti. Takvi nam ne trebaju od njih imamo samo probleme

TT
The Terminator the Khmer Rouge
11:56 03.01.2012.

- Kmerad će nam potjerat i posljednjeg turista iz zemlje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije