Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi šef hrt-a

Novokmeta predložili za v.d. gl. ravnatelja, HDZ napustio sjednicu

'ekran...zgb...30.07.2007. domagoj novokmet snimio:boris scitar'
Boris Ščitar/Pixsell
11.07.2012.
u 14:56

Novokmet je neopterećen ideologijama, ne pripada ni ljevici ni desnici, rekao je predsjednik odbora Branko Vukšić

Saborski Odbor za medije jednoglasno je Hrvatskom saboru predložio da se za vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a izabere Domagoj Novokmet. Novokmeta je predložio Josip Kregar koji smatra da on idealno odgovara svim traženim uvjetima. U tome su ga podržali i zastupnici SDP-a, HNS te predsjednik odbora Boris Vukšić iz Hrvatskih laburista. HDZ-ovi članovi odbora napustili su sjednicu odmah na početku jer im nisu dostavljeni prijedlozi kandidata za vršitelja dužnosti ravnatelja HRT-a iako im je Vukšić objasnio da svatko može predložiti osobu koju želi pa zato unaprijed nisu ni davani nikakvi prijedlozi.

– Domagoj Novokmet je čovjek koji je svoju karijeru vezao uz HRT. Iako je mlad, ima veliko iskustvo. Kreira emisije u kojima 50 ljudi sudjeluje u njegovu timu i ekonomist je po obrazovanju. Osim toga, jedan je od rijetkih voditelja koji je rano stekao reputaciju čovjeka koji se razumije u tehnologiju što je iznimno važno za HRT da bi mogao parirati ostalim televizijama – rekao je Kregar, a s njime se složio i Vukšić koji je dodao kako je Novokmet neopterećen ideologijama, kako ne pripada ni ljevici ni desnici, te kako je najmanje voditelj, odnosno da je punokrvni urednik i novinar.

– Ne ide ni na kakvo manekensko putovanje ili slikanje nego u krvavi posao gdje ga čeka velika odgovornost. Pred njim i timom koji izabere teško je ljeto tijekom kojeg moraju srediti situaciju na HRT-u – rekao je Goran Beus Richembergh.

Prije napuštanja sjednice HDZ-ovci su zamjerili što o kandidatu čitaju iz medija te kako on ima osam godina iskustva, a uvjet je deset godina, na što im je Beus rekao da se ne trebaju gledati godine staža upisane u radnoj knjižici nego biografija, misleći na to da novinari duže čekaju da uđu u radni odnos.

Komentara 71

OB
-obrisani-
19:57 11.07.2012.

Kmet je kmet.

OB
-obrisani-
15:05 11.07.2012.

ma koji komunizam na djelu! odjednom sva glasanja čisto jednoumlje i hdz i sdp i hns....boljševizam je u punom cvatu

ZA
zagzag
15:16 11.07.2012.

KATICH ILITI KATIĆU...crven si i ti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije