Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presedan
Povratak na članak

Novi veleposlanici birat će se putem natječaja

U novom zakonu o vanjskim poslovima bit će unesena odredba – mandat ne dulji od četiri godine

Komentari 8

HC
hum@c
00:19 26.06.2010.

@gmaz \"oni\" služe za popunjavanje diplomatskih mjesta, a diplomatska mjesta služe za (u)po(t)punjavanje kadrovskih križaljki simbiozica mala ;)

VL
ST
stefau
02:44 26.06.2010.

25.06.2010. u 23:14h gmaz je napisao/la: Čemu oni uopće služe?? ============================================================= Trebali bi sluziti pri lobiranju nasih tvrtki da se probiju na trzista tih zemalja gdje su ti igraci predstavnici. I tu je solucija za Josipovica. Lijepo samo prati stoo su recimo ti pojedinci ucinili u vezi ovoga gore unazad godinu ili dvije unazad i ako trend ne ide gore ili stagnira jednostavno ih se mijenja.

VL
Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
17:04 26.06.2010.

Draga ankice ---------------------- pa i novinarka Novog lista je postala veleposlanik,pardon ambasadorica,za vrijeme račanove vlade i predsjednikovanja one sramote od Mesića.Žena ima srednju školu a to je za komuniste ionako plafon.Nekako se morala nagraditi \"novinarska vjernost\" i poltronstvo u njezinu poslu,te podaništvo SDP partiji.Takvih kadrova još ima ko \"pljeve\".Kad je SAD potjerala Mesićeva \"veleposlanika\" Muharemija iz Washingtona,ovdje se o tome nije napisalo niti riječi.

VL
OB
-obrisani-
22:52 25.06.2010.

Otkada Hrvatska ima ministarstvo vanjskih poslova? Tko je ministar? YUsipović pokazuje sve više neznanja. Jadna je država kojoj je on predsjednik.

VL
GM
gmaz
23:14 25.06.2010.

Čemu oni uopće služe??

VL
LJ
Lastan_Jr
01:43 26.06.2010.

Ja cu se javit sto posto! Na sto vise pozicija....mozda upali neka....ne bi se bunio razvijat dobre odnose izmedju HR i Brazila....

VL
10
101lakeoswego
08:51 26.06.2010.

kaj nebi bilo bolje u birtijama, npr ko moze vise popit i vise odnijet hehehehehe

VL
AN
ankicascreiber
13:25 26.06.2010.

Kramaric ambasador na kosovu!!! Dali je to politicki uspijeh ili kazna, ja na Kosovo ne bih isla ni da sam kraljica. HA HA HA zar se do sada ambasadori nisu birali preko natjecaja HA HA HA moje iskustvo sa HRR diplomacijo je dosta lose. HR konzulat u Los Angeles-u, neki zaposlenici jedva da su mumljali engleski. Trenutacni HR ambasador u Bruxellesu (Mislim da je Boris Grigic, ili tako nesto) je koma. Los engleski, sposobnosti javnog predstavljanja HR jako losa, bilo me je sramota kada sam ga morala slusati pred svim poslovnim ljudima. Najsmijesnije je osoblje ambasade, mnogo neljubaznih uobrazenih ljudi, ponasaju se kao da mi njima cinimo uslugu i oni nas placaju a ne obrnuto. da ambasadori moraju biti birani na natjecaju, barem minimalni kriteriji poznavanje stranog jezika, i sposobnost javnog komuniciranja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.