Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Novi turistički adut – spora vožnja željeznicom

Budući da Hrvatska i nema nego spore vlakove iz 20. stoljeća, ovdje turisti mogu 365 dana godišnje uživati u sporoj vožnji, i to ne na 4 linije, već na gotovo svim pravcima

Komentari 9

SA
santos008
14:16 15.04.2015.

Za sporu voznju zeljeznicom mozes zahvaliti svom kolegi iz Vlade ,drugu Doncicu.

VL
MA
Marko Antonije
14:38 15.04.2015.

U Dubrovniku vratiti gradski tramvaj i uskotračnu prugu Sa Čirom,u Splitu Reru ,Šibenik i Zadar spoj preko Knina popraviti a iz Zadra kroz tunel u Velebitu nova pruga za sjever,u Istri staviti u funkciju SVE stare pruge---to sve radi TURIZMAsve radi TURIZMA ! I jasno Zagreb-Samobor opet u funkciju sa SAMOBORČEKOM !

VL
DE
demokršćanin
16:24 15.04.2015.

Postojala je i uskotračna Gutmanova željeznica u Podravini,a vozila je brže od današnjih.

VL
DU
Deleted user
10:55 16.04.2015.

Osobno , bez da sam odvjetnik ikome u Vladi, mislim da je nedavnim uvodjenjem novog tipa EM niskopodnog vlaka napravljen velik Korak naprijed. Nove kompozicije slijede i treba ich biti sto vise da zamjene stare rage od vecine postojecih kompozicija iz 70.g. proslog stoljeca (po dizajnu i funkcionalnosti ). Takodjer je bitna zeljeznicka infrastruktura , ponajprije nivo na kolodvorima i stajnkama. To su osnove. Posto je RH relativno mala zemlja, mislim da nije presudno die li vlak 100 ili 180 km /h. Bitni je da je isti ucestao i tocan ,da mogu s biciklom ili invalidskim kolicima uci i izaci bez frke, da ima WiFi pristup , da ima klimatizaciju i display-e u vagonu na HR i EN jeziku kod bitnih stajnaki barem .Dakle ono sto je prikazano prvom na prvoj nedavno pusteno u promet kompoziciji Zg -Koprivnica novog Koncarevog EM vlaka. E to bi bilo to,. Hoce li isti ici 80 , 100 ili 190 km /h nije presudno .

VL
Avatar Jorge
Jorge
19:59 15.04.2015.

Čudo od ministra, da-tako-kažem. Oteo novac od trošarina i upropastio HAC, a željeznice niti za milimetar nije učinio boljima. Koliko je vremena i novaca potrošio na rumunjskog kriminalca, valjda će se netko zapitati? Naravno tu je i Zračna luka iuka i pitanje da li su i ostali natjecatelji znali da će Vlada biti jamac za kredite...

VL
DU
Deleted user
13:15 15.04.2015.

ionako se furamo na retro, a spori vlakovi su nam adut

VL
Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
22:23 17.04.2015.

nije loša ideja.."slow trains" kao atrakcija

VL
BL
Blomberg
11:23 16.04.2015.

Nase pruge kao i vlakovi su kao iz doba Marije Terezije, sve pokradeno a premalo se ulaze, ukljucuju se autobusi koji ce nam samo pridonjeti trovanju stanovnistva. Hajdas bi morao imati neku dobru viziju da bi mogao povici nesto iznesto iz EU, a ne samo te usrane koncesije.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.