Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U HAC-u otvorene ponude

Novi sustav naplate cestarine: Evo tko sve želi posao vrijedan 100 milijuna eura

Od ponoći 15. lipnja do 15. rujna na snazi su nove i veće cijene cestarine
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
18.07.2023.
u 14:57

Na javno nadmetanje Hrvatskih autocesta za novi sustav naplate cestarine stiglo je čak 10 ponuda koje su otvorene dana. Procijenjena vrijednost tog posla je 100 milijuna eura bez PDV-a.

Na javno nadmetanje Hrvatskih autocesta za novi sustav naplate cestarine stiglo je čak 10 ponuda koje su otvorene danas. Procijenjena vrijednost tog posla je 100 milijuna eura bez PDV-a.Taj posao tako želi tvrtka Tahaluf AL Emarat Technical Solutions  iz Ujedinjenih Arapskih Emirata čija ponuda vrijedi 135,9 milijuna eura. 

Španjolska tvrtkea SICA, pak, ponudila je najviši iznos - 244,4 milijuna eura da uvede nove elektronički sustav naplate na hrvatske autoceste. Kineski CTFO  je ponudio 89,9 milijuna eura, a zajednica ponuditelja hrvatskog KING ICT-a i norveškog Q-FREE NORG i E 187,9 milijuna eura. 

Zajednica ponuditelja: hrvatskog Ericsson Nikola Tesla  i francuskog  GRENOBLOISE D'ELECTRONIQUE ET D'AUTOMATISMES (G.E.A.) poslala je ponudu vrijednu 219,6 milijuna eura. Zajednica gospodarskih subjekata SkyToll, i TollNet  iz Slovačke dala je najnižu ponudu vrijednu 79l,9 milijuna eura.

VEZANI ČLANCI:

Zajednica ponuditelja austrijskog i Kapsch TrafficCom AG i hrvatske tvrtke Spinne Traffic također je dala ponudu ispod procijenjene  vrijednosti - 89,9 milijuna eura. Ponuda Končara Digitala vrijedna je 96,8 milijuna eura. Turski TETRA HGS ELEKTRONIK SISTEMLERI  dao je ponudu vrijednu 99,1 milijuna eura dok je zajednica ponuditelja slovenskog S&T Iskratel i Tecsidela ponudila 133,3 milijuna eura.

Nakon otvaranja ponuda slijedi  evaluacija pristiglih ponuda, odnosno pregled, ocjena i usporedba dostavljenih ponuda, a potom i odluka o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude. Nadmetanje je objavljeno 6. travnja ove godine i nije bilo, što je naobično za tako vrijedne poslove kod nas, ni jedne žalbe na natječajnu dokumentaciju!

VIDEO Koliko god vi mahali s ENC uređajem rampa nesmiljeno stoji. Kako ući na autocestu?

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar suludih10
suludih10
16:43 18.07.2023.

Nisam mislila da i u ovoj branši naplate cestarine imamo samo stručnjake do stručnjaka! I to jedan pametniji od drugog a sve puno blistavih financijskih i tehničkih dragulja.

JE
Jegermeister
18:48 18.07.2023.

U Njemačkoj su autoceste besplatne. Tamo zato gospodarstvo cvate. Tako treba biti i kod nas a tih 130 miliona eura (…MILIJARDU KUNA…) uložiti u krpanje rupa na autocestama. Čak mogu i 2-3 miliona eura HDZ-ovci ukrasti i opet su svi na dobitku.

Avatar 365dias
365dias
16:59 18.07.2023.

"TollNet iz Slovačke dala je najnižu ponudu vrijednu 79l,9 milijuna eura." NAJNIŽU??? vrhunsko novinarstvo!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije