Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BIT ĆE PO ZAKONU I USTAVU'

Anušić o suradnji s Milanovićem: 'Nema tu šta biti ni plodonosnije, niti bolje niti lošije'

Zagreb: Odbor za obranu o sudjelovanju pripadnika OSRH u međunarodnim misijama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
24.11.2023.
u 11:38

Održana je sjednica Odbora za obranu na kojoj se raspravljalo o sudjelovanju Oružanih snaga Republike Hrvatske u raznim internacionalnim misijama, a nakon nje je novi ministar obrane odgovarao na pitanja novinara.

Ministar obrane Ivan Anušić izrazio je zadovoljstvo održanom sjednicom. Na pitanje o glasinama koje su se pojavile u pojedinim medijima, a prema kojima Rusi treniraju paravojne postrojbe u Republici Srpskoj rekao je kako mu je to prvi glas o tome, jer je bio na sjednici. 

'Ne mogu komentirati to, prva mi je vijest, ja sam sada izašao sa odbora, informacija je svakako interesantna i tražit ću detaljnije informacije jer i ja, a i javnost trebamo znati o čemu se radi. No kažem, radi se o drugoj državi čijeg ministra obrane ja sada ne bi htio komentirati, to je suverena država sa svojim zakonima. Ali naravno da ću tražiti informacije', rekao je Anušić.

GALERIJA Pogledajte prvi susret predsjednika i novog ministra obrane: 'Palo' je rukovanje i poruka

Zagreb: Odbor za obranu o sudjelovanju pripadnika OSRH u međunarodnim misijama
1/60

'Nema tu šta biti ni plodonosnije, niti bolje niti lošije, suradnja je i biti će onakva kako nalaže zakon i Ustav. Takva će biti, suradnja je takva kakva zakonom mora biti. Najvažnije je da oružane snage mogu normalno funkcionirati, da MORH normalno funkcionira i suradnja je propisana zakonom', kaže ministar komentirajući buduću suradnju s predsjednikom Zoranom Milanovićem

VEZANI ČLANCI 

Na pitanje što će napraviti ukoliko se sukob na relaciji Banski dvori, Pantovčak nastavi, te ako se on nađe 'u sredini' istaknuo je kako je premijer sve objasnio kada je rekao da je on član Hrvatske vlade te da će se tako i ponašati. 'Provodit ću politiku Hrvatske vlade'. 

VIDEO Premijer o aktualnim temama

Komentara 2

TA
Talleyard
21:02 24.11.2023.

Jedno je sigurno da slučajni ostaje pokvareni slučajni štetočina.

PR
prajdali100
13:10 24.11.2023.

Sa Anušićem će Milanović biti puno oprezniji.Jer mu ovaj uvijek može reći da je kao maloljetnik uzeo pušku i išao braniti zemlju pa ga,usput,priupitati : " A gdje si ti bio "?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije