Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetski dan turizma

Novi marketinški plan Hrvatsku će prezentirati kao "lifestyle destinaciju"

turiz-test
Arhivska fotografija
25.09.2009.
u 12:18

Ministar turizma Damir Bajs najavio je novi marketinški plan koji bi Hrvatsku trebao prezentirati kao "lifestyle turističku destinaciju".

Ova je godina hrvatskom turizmu donijela pravi ispit konkurentnosti i mi smo prema podacima za prvih osam mjeseci taj ispit uspješno položili, rekao je ministar turizma Damir Bajs na obilježavanju Svjetskog dana turizma.
Dodao je i kako to još uvijek nije dovoljno te da tražimo nova rješenja za podsezonu, a prema podacima s terena rezultati su ohrabrujući.

Za iduće sezone Bajs je najavio nastavak ukidanja viza za Rusiju i Ukrajinu, ali i za Kinu i Indiju, odnosno njihove građane koji posjeduju tzv. šengenske vize.

Kao najveći zaokret u promidžbi hrvatskog turizma Bajs je najavio novi marketinški plan koji bi Hrvatsku trebao prezentirati kao lifestyle turističku destinaciju. Ovogodišnji Svjetski dan turizma održava se pod geslom "Turizam slavi raznolikost" pa će i Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica u budućnosti nastojati prezentirati autentičnost Hrvatske, ali i raznolikosti unutar nje.

 

- Autentičnost i raznolikost kod nas još uvijek nisu dovoljno razvijene u turističkom smislu, i moramo ih bolje koristiti jer imamo potencijale koje naši konkurenti nemaju - zaključio je Bajs.

Ključne riječi

Komentara 14

LA
Lana
20:04 26.09.2009.

Jel ce ta \"Lifestyle Destination\" biti tako autenticna kao sto joj je i naziv? Izmisljaju toplu vodu. Ne moze se stalno mijenjati promidzbena poruka jer to nikada nema uspjeha vec samo zbunjuje ljude. Pa je vise nismo Mediteran kakav jev je nekad bio? Ili vise nismo mala zemlja za dobar odmor? Sad smo \"Lifestyle Destination\" je to zvuci bas onak poprav hrvatski? Kontrabajs.

PU
pulari
20:36 26.09.2009.

Ja mislim da bi bilo vise turista na Jadranu,kada bi se malo vise posvetilo paznje oko nekih vaznih stvari: 1 posvetiti paznju oko uredjenja plaza za kupace,ja osobno ne volim kad ulazim u more i da me bode kamenje,bolje pjesak a isto tako ljepse se odmarati,suncati na mekanom pjesku negoli na tvrdom kamenju,djeca se bolje igraju na pjesku,naravno vanjski tusevi obavezno. 2 treba napraviti vise golf terena,posto je dokazano da ta veliki dio Evropljana voli tu vrstu sporta. 3 uskladiti malo te cijene smjestaja,pregledi istih smjestaja,hrane isto tako. 4 praviti ankete,znaci pitati turiste sta oni misle,kako bi smo bili sto bolji domacini. 5 Ima toga jos

OB
-obrisani-
20:53 25.09.2009.

Ulaskom u EU Hrvatska ce udvostruciti broj turista sa 11 na 22 miliona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije