Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gaf Kaptola

Novi gaf: Bozanića njegov tiskovni ured "pokopao" pa "beatificirao"

bozanić
Anto Magzan/PIXSELL
03.10.2010.
u 20:33

- Takve pogreške obično iz Crkve žele prilijepiti svjetovnim medijima, optužujući ih da ne znaju pratiti crkvene događaje.

Nakon nedjeljnog misnog slavlja u zagrebačkoj katedrali, kojim je završeno obilježavanja 50. obljetnice smrti kardinala Alojzija Stepinca i plenarno zasjedanje Vijeća europskih biskupskih konferencija, Kaptol si je priuštio novi gaf, primjetio je vjerski portal Križ života.

Naime, u službenoj vijesti Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije, misno slavlje nije bilo povodom završetka obilježavanja obljetnice mučeničke smrti kardinala Stepinca, već je u vijesti objavljeno slijedeće: "…svečano je 3. listopada 2010. godine u zagrebačkoj katedrali završeno obilježavanje 50. obljetnice mučeničke smrti kardinala Josipa Bozanića o 12. obljetnici njegove beatifikacije u Mariji Bistrici", javlja taj portal, komentirajući kako nije veliki grijeh što je propust napravljen, nego se pokazalo da i Crkva i njezine službe mogu pogriješiti, a ne samo prigovarati svjetovnim medijima da čine pogreške.

- Takve pogreške obično iz Crkve žele prilijepiti svjetovnim medijima, optužujući ih da ne znaju pratiti crkvene događaje i da nedovoljno poznaju vjersku tematiku. S druge strane, od tih istih svjetovnih medija očekuje se da koriste informacije s Kaptola koje su, kao što potvrđuje i ovaj slučaj, pune abnalnih (banalnih valjda, misli Križ života i sam griješeći - op.) pogrešaka", navodi portal.

Inače, redakcije su pred ovo misno slavlje dobile obavijest da ne šalju svoje fotoreportere u katedralu, jer će njihov posao odraditi službeni fotografi, čije će se fotografije moći preuzeti sa službenih stranica Zagrebačke nadbiskupije. Također, Tiskovni ured pokušava uvesti akreditacije novinarima za misna slavlja, što se pokazalo kao besmislica i nepotrebno administriranje.

Komentara 32

BR
brainiac
11:25 04.10.2010.

pune abnalnih pogrešaka\" (fale im jedni navodnici, LOL)

OB
-obrisani-
20:48 03.10.2010.

\".....koje su, kao što potvrđuje i ovaj slučaj, pune abnalnih (banalnih valjda, misli Križ života i sam griješeći - op.) pogrešaka\", navodi portal.\" -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ma nemoj, a kako znaš da nije \"analnih\"?

Avatar fidelio
fidelio
08:39 04.10.2010.

Tko o kome, Križ života o Crkvi. Otkad im je jasno naznačeno (i pred javnošću) da ne mogu prodavati svoje negativističko štivo pod stavove tobož\' zabrinutog Božjeg puka nekako su dobili malo više pjene na ustima. Sad tek mogu \"lajati\" okolo ograde, a ne unutar i to o čemu - o velevažnim neoprostivim tipfelerima. Umjesto da se zamisle nad sobom i ovim narodom i otvore novi list u knjizi u kojem će sve biti na veću slavu Božju. Aber naturlich, de gustibus...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije