Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne putujte u jemen

Nove prijetnje Al-Qa'ide: Zatvorene ambasade na Bliskom istoku

jemen
Reuters/PIXSELL
06.08.2013.
u 12:07

Interpol je izdao upozorenje tijekom vikenda u devet zemalja, istaknuvši moguće bjegove iz zatvora povezane s Al-Qa'idom

Od nedjelje više od 20 američkih, ali i europskih, ambasada i konzulata na Bliskom istoku zatvoreno je zbog prijetnji Al-Qa'ide kako će se ovaj tjedan zbiti jedan od najvećih terorističkih napada od 11. rujna. Američki obavještajci presreli su komunikaciju između vođe Qa'ide Aymansa al-Zawahirija i vođe jemenskog dijela organizacije Nassera al-Wuhayshija, a danas je SAD upozorio svoje građane da ne putuju u Jemen zbog terorističkih akcija i građanskih nemira.

Upozorenje je došlo samo nekoliko sati nakon što su bespilotne letjelice ubile četvoricu pripadnika Al-Qa'ide u Jemenu.

Sanaa, glavni grad Jemena, pod iznimno je jakim osiguranjem, prenosi BBC, sa stotinama oklopnih vozila koje osiguravaju kraljevsku palaču, glavne infrastrukturne objekte i ambasade zapadnih zemalja.

Bijela kuća potvrdila je kako prijetnje stižu od dijela Al-Qa'ide s Arapskog poluotoka, ali nisu htjeli otkriti više detalja. Sve ambasade ostat će zatvorene bar do nedjelje. U međuvremenu Interpol je izdao upozorenje tijekom vikenda u devet zemalja, istaknuvši moguće bjegove iz zatvora povezane s Al-Qa'idom.

>>Čak 500 zatvorenika pobjeglo iz dva iračka zatvora

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije