Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priznao malverzacije

Novac za siromašne HDZ potrošio za kampanju!

stjepan lešić (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/3
04.10.2012.
u 19:40

Novac sam najprije htio dati Zdravku Sočkoviću, ali rekao je da to na terenu vodi Kadić, tvrdi S. Lešić

Novac namijenjen za ogrjev socijalno ugroženima u Sikirevcima pokraj Broda potrošen je 2008. za predizbornu kampanju HDZ-a. Umjesto da završi u rukama siromašnih mještana, sa 76.000 kuna plaćeni su ozvučenje, glazba, piće i hrana na stranačkim skupovima. Priznao je to sam bivši načelnik Sikirevaca Stjepan Lešić (53).

Sredstva dala Vlada

Da podigne novac koji je na općinski račun “spustila” Vlada, zatražio ga je, tereti se, stranački kolega Marijan Kadić (56) iz Gundinaca. Obojica su u Osijeku nepravomoćno osuđena na po godinu dana zatvora.

– Nama su načelnicima to sve pripremili i servirali ljudi koji su vodili Brodsko-posavsku županiju, a preko Kadića koji je sve to vodio na terenu i nagovarao nas – branio se Lešić. Prvo se obratio, kaže, Zdravku Sočkoviću, tada čelniku županijskoga HDZ-a i županijske Skupštine.

Protiv Sočkovića nedavno je podignuta optužnica za malverzaciju zemljištem u Sibinju, za što se tereti i umirovljenoga generala Mladena Kruljca.

Izbačen iz sudnice

– Kadić me uputio da mu predam prvih 26.000 kuna. No, Sočković mi je rekao da on to ne vodi, nego da je za to na terenu zadužen Bača, odnosno Kadić – ispričao je. Novac je, tvrdi, predao Kadiću na benzinskoj postaji. Još 20.000 kuna uručio mu je nasred korza u Brodu. – S ostalih 30.000 kuna koje sam podigao plaćeni su dugovi iz kampanje za parlamentarne izbore 2007. te troškovi za lokalne 2009. – istaknuo je. Sastavio je i fiktivni popis 80 korisnika socijalne pomoći. – Kadić mi je sugerirao da sastavimo popise starijih, nemoćnih i nezaposlenih i dostavimo ih u Županiju – izjavio je. Krivotvorio je i potpise “korisnika”. – Taj novac zapravo nije ni bio namijenjen za drva. Sve je bilo režirano – izjavio je. Kadić sve poriče. – Nikakav novac nisam dobio. Ne znam je li tako plaćana kampanja – branio se. Bio je član poglavarstva u Gundincima pa ga je policija pitala i zna li gdje je novac iz te općine. Na presudi se smijao pa je izbačen iz sudnice.

>>'Barišić mi je rekao da je Fimi media vrsta stranačke zaklade'

>>Mikulić: Dao sam novac HDZ-u jer je Sanader bio pozitivna promjena

Komentara 11

Avatar madcap
madcap
19:57 04.10.2012.

Nova, dublja razina moralnog dna. Dok HDZ opet ne dokaže da može i niže.

NE
nezaposleni
20:15 04.10.2012.

Novac za siromašne HDZ potrošio za kampanju! a sve za dobro hrvatskih građana koje,danas Svi Osjećamo .

DA
danijeluskoci
19:58 04.10.2012.

jedna ruka na srcu ,druga u džepu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije