Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskok istražuje

Novac od kamiona preko Barišića išao u HDZ-ovu tajnu blagajnu?

\'02.07.2009., Zagreb - Dolazak ministara na posao u Vladu dan nakon sto je Ivo Sanader izjavio na izvanrednoj konferenciji za novinare kako se povlaci iz politike. Ne navodeci pravi razlog spomenuo j
Sanjin Strukić/24sata
Autor
Ivanka Toma
17.11.2010.
u 22:01

Sud je dobio rezultate novog vještačenja kamiona, no ono ne oslobađa B. Rončevića nego ga još više tereti

Stara nagađanja da je novac koji je bivši ministar obrane Berislav Rončević izvukao u aferi Kamioni završio u crnoj blagajni što ju je oformio bivši premijer Ivo Sanader sada dobivaju potvrdu. U USKOK-u je, naime, sve više tragova koji upućuju na to da je 10 milijuna kuna, koliko je Rončević u izravnoj pogodbi s tvrtkom Iveco preplatio vojne kamione, preko ruku Mladena Barišića završilo u fondu kojim je gospodario bivši premijer. Podatak da je Barišić bio kod Rončevića u Ministarstvu obrane 28. prosinca 2004. godine, samo sat vremena prije nego što je potpisan ugovor o kupnji kamiona od Iveca, tek je jedan od početnih tragova koji idu u spomenutom smjeru.

Izjave svjedoka

Postoje, doznajemo, i izjave svjedoka koje također upućuju na to da su sporni milijuni oprani preko Barišića i Fimi medije te da su išli prema Sanaderovoj blagajni.

Ovaj podatak objašnjava činjenicu da Sanaderu nije bilo ni na kraj pameti smijeniti Rončevića kada je protiv njega otvorena istraga, nego ga je, premda je to bila šaka u oko domaćoj javnosti, postavio za ministra policije. Rončevića na čelu policije vrlo je loše primila i Europska komisija. Na pitanje zašto to čini, Sanader je na jednome mjestu navodno izjavio da Rončević zlata vrijedi koliko mu novca donosi u stranku te da mu nije ni na kraj pameti dirati ga.

Gdje je razlika

Osim što je i dalje aktualna istraga o tome gdje je završila razlika od 10 milijuna kuna, koliko su kamioni bili preplaćeni, Rončeviću ne idu na ruku ni rezultati novog vještačenja toga posla. Obrana je tražila da se Rončevićev ugovor ponovno preispita nadajući se njegovu povoljnijem položaju. No, iz vrlo pouzdanog izvora doznajemo da su rezultati vještačenja takvi da Rončevića terete još i više nego što je to bilo navedeno u USKOK-ovoj optužnici protiv njega. Presuda bi navodno trebala biti donesena do kraja prosinca.

Komentara 34

MA
macor
22:33 17.11.2010.

zasto ne Meni se spusti kad o ovoj bandi razmiosljam. Hajde spusti ga. Nisu zasluzili. Jos ce se osijecati pocasceni

OB
-obrisani-
02:56 18.11.2010.

Deoderi, je li u Remetincu vrh SDP-a ili HDZ-a?

OB
-obrisani-
16:27 18.11.2010.

Prije 8 mjeseci otvorila se nova prilika da se izvučete iz financijske krize. Ta prilika je www.gdi-wealth.ws. Ova web stranica pomogla je više od 450 ljudi da se spase od \"propasti\", tj. bankrota, a neki od njih ne samo da su se oduprli krizi, već su i osigurali mjesečne prihode veće od 8000 kuna! Ukratko, www.gdi-wealth.ws je pomogao mnogima da promijene svoj život. Zašto ne bi i VAMA?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije