Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaobišli Tomaševićev

Nova izborna koalicija hrvatskih pravaša

danijel srb
Arhiva VL
15.05.2010.
u 12:09

Predsjednici Hrvatske stranke prava ( HSP ) Danijel Srb, Autohtone - Hrvatske stranke prava (HSP ) Dražen Keleminec i Hrvatske stranke prava ( HČSP ) Josip Miljak potpisalu su izjavu o zajedničkom izlasku na sljedeće parlamentarne izbore

Predsjednici Hrvatske stranke prava ( HSP ) Danijel Srb, Autohtone - Hrvatske stranke prava (HSP ) Dražen Keleminec i Hrvatske stranke prava ( HČSP ) Josip Miljak potpisalu su izjavu o zajedničkom izlasku na sljedeće parlamentarne izbore.

To je rezultat višemjesečnih pregovora koji se intenzivno vode između ovih triju stranaka.

"Ovaj sporazum je iskaz naše zajedničke volje, duboko svjesni činjenice da na iduće parlamentarne izbore možemo ići samo zajedno, uvezani, ne dopuštajući da se bilo kakvi glasovi rasipaju kroz naš izborni sustav", istaknuo je predsjednik HSP-a Daniel Srb.

Samo ujedinjeni pravaši mogu postići rezultat dostojan pravaša, rezultat za spas Hrvatske jer smatram da je Hrvatska u vrlo teškoj krizi u koju su ju dovele stranke koje su rasprodale Hrvatsku i stavile hrvatski narod u dužničko ropstvo, a i samu Hrvatsku", istaknuo je predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec.Predsjednik HČSP-a Josip Miljak ustvrdio je da je ovo važan dan za pravaštvo općenito, jer, kako je rekao, ako pogledamo od 1990.

Do danas, pravaštvo je stalno bilo razjedinjeno u više stranaka, čiji je broj varirao, da bi se sada stabilizirao na tri pravaške stranke.

Zanimljivo izvan tog bloka ostala je stranka HSP Ante Strčević kojoj je na čelu Ruža Tomašić, koja se razišla u nimalo prijateljskim odnosima s bivšim vodstvom HSP-a.

Komentara 25

MR
M@rsij@nac
20:02 15.05.2010.

Ako vec pokusavaju ujediniti desnicu ,onda na celo nove stranke treba staviti MLADU osobu ( ispod 30) koja nije opterecena prosloscu

MI
Miro123
13:48 15.05.2010.

Pravaši su jedina šansa za spas Hrvatske.Mislim sa bi se svi pravaši trebali okupiti oko Ruže Tomašić prave žene iprave Hrvatice.

PG
praseca gripa
13:04 22.05.2010.

Ovo je pozitivno,ali ne vidim razloga da se ne ujedine svi pravasi. Jedino to bi bio pun pogodak i vjerujem da bi se uz posten program proslavili na slijedecim izborima. Svako cjepkanje je stetno i ne ce polucit uspjeh. Naa kraju ce se veselit jedino komunisti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije