Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Polančec
Povratak na članak

"Norvežani nisu htjeli 25 posto dionica Podravke"

Polančec je u svojoj obrani tvrdio i da nije iskoristio svoj položaj, nego je u neformalnu razgovoru poslije završenih pregovora s MOL-om pitao bi li oni podijelili svoju ekspertizu u obrani od neprijateljskog preuzimanja.

Komentari 11

Avatar tkozna
tkozna
07:53 15.09.2010.

I novinarka očekuje da ce netko reči da je kurvin sin!

VL
AU
aurora08
08:11 15.09.2010.

neprijateljsko preuzimanje-budaletine komu+nisticke zakaj nisu rekli onda imenom i prezimenom vladi i bre vukodlaku steviju: taj i taj imenom i preziomenom hoce kupit podravku-neprijateljski, poduzece je iz norveske a kupuju za jozu ili stefa z zogreba ili varazdina, a da ima neprijateljsko preuzimanje-ima, sjecamos e tu kako je engleski vudafon preuzeo svabski manesman i za to su platili fantasticnih 42 akcija vudafona, kaj je bio idiotizam nad idiotizmom, jer manesman nije vrijedio ni u kojem slucaju ni 15% vudafona, kompljetna svabska vlada sa srederom bila je protiv ali su akcioneri prodali akcije, buduci da su im nudili tri puta vise nek vrijede-

VL
Avatar dolazi
dolazi
09:07 15.09.2010.

normalno da nisu htjeli da netko preuzme kontrolu nad upravljanjem podravke, jer lopovska gamad više ne bi mogla krasti....

VL
AU
aurora08
09:11 15.09.2010.

heheheheheehe crveni kmerovi to nemogu shvatit da su to turisti podigli kupovinu, hehehehehehe to bi bilo previse ocekivat od njih, oni misle da su to napravili robovi, kmetoci i sluge hehehehehehe

VL
VI
vidovit
09:12 15.09.2010.

Norvežanin tvrdi da nikada nisu imali namjeru kupiti više od 24,99 posto !!!!!!!!!!!! Koliko Podravka vrijedi u preuzimanju Autor Snježana MLINAREVIĆ Nakon duljeg vremena Podravka je ponovno u intenzivnijem fokusu ulagača. Kako je od 2004. godine raslo ukupno tržište, takoko se i cijena Podravke penjala i dosegnula razinu od oko 400 kuna. Dionicu su uglavnom kupovali veći investitori, tvrtke i investicijski fondovi. No, malo je tko očekivao neki privatizacijski rasplet. Puno je utjecaja i interesnih skupina koje žele nepromijenjeno stanje, država ne želi svojom odlukom o prodaji 25 posto dionica omogućiti nekoj stranoj tvrtki da uđe u Podravku, jak je utjecaj sindikata koji, barem do sada, nisu željeli nikakvoga strateškog vlasnika, a tu je i menadžment koji želi kontrolirati situaciju. No, događaji su se zakotrljali kad su predstavnici norveške prehrambene kompanije Rieber &Son posjetili potpredsjednika Polančeca i bivšeg člana uprave Podravke kako bi vidjeli kakve su im šanse da se domognu državnog paketa od 25 posto dionica. Razne su informacije s toga sastanka, od toga da ih je Polančec odbio, do toga da im je savjetovao da dionice kupuju na burzi, skrenuvši pozornost s toga da je fair vrijednost Podravke 600 kuna. Ta je vrijednost ovih dana općeprihvaćena u brokerskim krugovima, vjerojatno zato što je Hypo banka napravila svoju analizu potencijalnog preuzimanja Podravke. Po toj analizi, vrijednost Podravkine dionice strukturirana je iz prehrambenog dijela, koji vrijedi 445 kuna, i generičkog od 164 kune, što iznosi 600 kuna po dionici. Fima je u svoje ili na ime svojih članica paket od 6,5 posto dionica od PBZ-a platila 440 kuna po dionici, u što je uračunata i premija na zatečenu cijenu od 10 posto. Nakon te blok-transakcije u ponedjeljak, dionica je izgubila na vrijednosti, što govori da investitori ne znaju što se događa ili su zbunjeni velikim “pretumbacijama” u Podravci. Menadžment nastoji dionice s burze preseliti u sigurnije ruke, kako se tumači Fimina uloga. No, ostaje pitanje koga se tako boji Podravkin menadžment. Po pričama koje kruže tržištem, Marinac i njegov tim nisu baš među prvima doznali za razgovore Polančeca s Norvežanima. Je li Rieber&Son doista izgubio strpljenje te krenuo na Podravku bez obzira na sve zapreke? Odgovori bi mogli brzo slijediti, čak i ako nastupi kratko zatišje.

VL
BA
banijash
09:45 15.09.2010.

Polancec je samo prividna zrtva vrha HDZ, bio je malo u pritvoru, malo se digla prasina i to je to. Polancec ce iskreno progovorit tek kad stvarno ode na dugogodisnju robiju ali to se nece dogodit da nebi progovorio, i tako je to kad u nekoj drzavi vlast ima vlast na svim i svacim, vjerovatno ce se proces razvuc do nekih drugih tema. Pa zar nije cudno da javnost bruji o cudnim dogadjanjima u Hrvatskoj i o kriminalu puno prije nego policijske sluzbe, prije drzavnog odvjetnika, uskoka, kamarenka, koje kakovih specijalnih i tajnih sluzbi..., pa svi oni rade za HDZ, zar ne?

VL
KR
kreont
09:47 15.09.2010.

Ovo je čitava mreža lopova i lopovskih firmi baš kao od početka zadnje hrvatske. Svi ovdje lažu i miljaju i prava je čarolija sada doći do prave istine. Polančec toliko laže da se već zapetljava u svoje laži. Bez njega MOL u neformalnim dealovima protiv Podravke :)). Kako si jedan funkcionar uopće smije dozvoliti takove radnje to je protiv svih pravila. Kao običnom smrtniku vrlo mi je zanimljivo kako jedan tako visoko rangirani funckionar uopće smije ovoliko muljati sa dionicama, preuzimanjima i sl. Zasigurno je to veliki sukob interesa i to bi se moralo zabraniti ako već nije. Najbolja kazna za mr Podravčeca sada bi bila da se njemu i njegovoj obitelji sve zapljeni i neka ide raditi negdje za plaću od 2000kn naravno do 50godina staža.

VL
IM
Ivica_M
09:56 15.09.2010.

Tko još vjeruje ovom Norvežaninu koji je vodio neprijateljsko preuzimanje Podravke? Nisu htjeli 25% nego 24,99%. I tih 0,1% bi za par godina kupili na burzi i opla, izgubi Hrvatska kontrolu nad Podravkom. Pa što će drugo Norvežanin reći? Nećee valjda reći - htjeli smo preuzeti kontrolu nad Podravkom.

VL
SC
scary
11:08 15.09.2010.

meni je čitav ovaj slučaj apsolutno zapanjujuć, jer ispada da se sve svodi na rekla-kazala. pa njih bi redom trebalo slati na sud ako ništa drugo, a onda zato što nisu u stanju voditi obične zapisnike - ne mislim sadd tu na norvežanina, nego na čitavu ovu priču o tome tko je što vidio, čuo, prečuo, zaboravio, bio, nebio, potpisao, nije potpisao, glasao za, glasao protiv, rekao da je 25% a netko drugi misli da je rekao 50%... pa obična udruga građana, makar neprofitna, mora voditi redovite sastanke i zapisnike. ne ide mi u glavu kako rulja sa stotinama milijuna kuna u rukama može to zanemariti, i PRI TOM RAČUNATI NA TO DA ĆE PROĆI NEKAŽNJENO.

VL
ZA
zagabria1
11:34 15.09.2010.

Najveća je sramota što oni od naroda izabrani koji nas vode i trebali bi radit u korist ovog naroda i naše države, rade protiv istih. I sada se svi križem brane kao \'nisam ja\'. Jadno, sramotno i ponižavajuće, jer svivi znamo da su imali loše namjere a tko je imao više tko manje to je potpuno svejedno. Višegodišnja robija i oduzimanje bila bi jedina adekvatna kazna ali to se nažalost neće dogodit jer politika je pokvaren posao. A ovo o zaštiti od preuzimanja je farsa za djecu. Pa cijela privreda je preuzeta od stranaca, banke, firme, Pliva, Dukat... nitko se nije bunio. Kakvo preuzimanje.. stvarno su jadni kad misle da je narod tako naivan

VL
KU
kukuriku
15:24 15.09.2010.

nasí zatucani- \"Samoupravljací\" se nikako ne mogu naviknuti na Kapitalisticki-\"Poker\"..., normalno da svi zéle kupiti dionice \"Zdravih\" firmi i stvarati Kolonijalisticke interesne sfere..od Rusa na dalje..!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.