Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sam svoj majstor

Norveška policija detonirala Breivikov "pričuvni" eksploziv

breivik (1)
REUTERS/PIXSELL
27.07.2011.
u 07:55

Farmu kraj Osla Breivik je unajmio pod izlikom uzgoja povrća da bi neometano kupovao kemijsko gnojivo od kojeg je pravio eksploziv

Norveška policija pronašla je i detonirala eksploziv na farmi Andreasa Breivika, ali koliko je eksploziva pobješnjeli ekstremist imao u pričuvi, nisu htjeli komentirati, javlja Telegraph.

– Eksploziv je pronađen na farmi nedaleko od Osla koju je Andreas Breivik unajmio – kazala je glasnogovornica norveške policije Trine Dyngeland i dodala kako su iz sigurnosnih razloga kontroliranom eksplozijom odlučili uništiti sav eksploziv na licu mjesta.

Breivik, koji je prošlotjedni napad planirao dugo, farmu sjeverno od Osla unajmio je pod izlikom uzgoja povrća. Norveški mediji prenose da je to bila samo krinka kojom se koristio da bi neometano i bez ikakve sumnje mogao nabavljati goleme količine kemijskog gnojiva od kojega je izrađivao bombe. Prema podacima o kupnji gnojiva od početka svibnja Breivik je kupio oko šest tona kemijskog gnojiva.

Komentara 5

OB
-obrisani-
08:25 27.07.2011.

Zar novinari ne mogu pronaci odakle mu ova odlikovanja? Jel to od njegovog oca ambasadora u Britaniji ili je on to sam negdje kupio ili je to od norveske vlade?

DO
doktorica
09:01 27.07.2011.

patološki ubojica vođen patološkom ideologijom je svjesno sa predoumišljenjem spremao zločin....

SR
Srednjaci
09:07 27.07.2011.

Bharat je napisao/la: Zar novinari ne mogu pronaci odakle mu ova odlikovanja? Jel to od njegovog oca ambasadora u Britaniji ili je on to sam negdje kupio ili je to od norveske vlade? ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Decka je otac ostavio i preselioelio se u Francusku sa novom zenom. Nije vidio sina godinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije