Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
norina baka:

Norina baka: Prije nego što je pala u komu rekla je da želi pašta-šutu

norina baka i djed (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
20.03.2013.
u 17:54

– Sve je bilo u redu dok nije dobila gljivice. Njezin je imunitet bio slab. Nevjerojatna je ona, borila se do posljednjeg atoma snage, nije se ona predala – govori Norina baka Evica Atanasovska

Prevelika je bol u domu Stevana i Evice Atanasovske, bake i djeda Strašnog lava. Posljednji su je put vidjeli početkom veljače kada su je ispratili za Philadelphiju, na eksperimentalno liječenje u dječjoj bolnici, u kojoj su oslabljenim virusom HIV-a pokušali liječiti akutnu limfoblastičnu leukemiju od koje je bolovala.

Mahali su za svojom unučicom, govorili tada da svoju princezu šalju na put. Mahali su sve dok se na nebu nije izbrisao i posljednji trag zrakoplova u kojem je letjela njihova strašna lavica.

>> Od dijagnosticirane bolesti do majčine molbe: Molite se za Noru!

– Sve će biti u redu – rekao je tada uplakani djed Stevan i Evicu primio za ruku. Od toga dana, dok su ih dijelili kilometri, oni su svoju lavicu zvali svakoga dana. Do nedjelje, kada je Nora Šitum pala u komu. Gljivična infekcija koja joj je pogoršala stanje više nije mogla biti spriječena – krvotokom se proširila na mozak.

– Noću, kad gledaš u nebo, i ti namigni meni. Neka to bude tajna. Usprkos danima sivim kad vidiš neku kometu da nebo zarumeni, upamti: to ja još uvijek šašav letim, i živim – poruka je kojom su sve građane koji su u samo nekoliko dana sakupili novac za njezino liječenje koje je bilo posljednja šansa, obavijestili o smrti djevojčice.

– Prije nego što je pala u komu, prije četiri dana sjedila je na krevetu. Rekla je da je gladna i da se zaželjela pašta-šute. Da to želi jesti i da želi svoga dedu – jecajući govori baka Evica. Za nju prošlo vrijeme ne postoji, kaže nam: sad će Nora 25. svibnja navršiti šest godina. Onda zajeca, a jecaji proparaju tišinu.

– Zvala je dedu, vikala je da će doći u Zadar da će njih dvoje na ljuljačke. Baš kao i uvijek. Voljela se ljuljati, tako su oni provodili dane – plačući govori baka Evica.

– Sve je bilo u redu dok nije dobila gljivice. Njezin je imunitet bio slab. Nevjerojatna je ona, borila se do posljednjeg atoma snage, nije se ona predala – govori baka...Kaže najviše od svega voljela je crtane filmove, pjevati i plesati.

Bila je princeza. Njihova princeza... 

>> Umrla je Nora Fora Strašni Lav 

>> Norina majka: Otišla je mirno i spokojno. Prelijepa kao i uvijek

>> Brojni poznati tužni zbog Nore: 'Počivaj u miru! Čuvali te anđeli!

Komentara 43

TO
tom
18:58 20.03.2013.

svi smo mi djeca božja. neka njezinu malu umornu dušu ljubavlju zaogrnu svi anđeli i odnesu je u raj.

SO
sotokuco
19:54 20.03.2013.

Pokušati nešto pametno u ovoj situaciji reći, nemoguče je. Što reći, kojim riječima roditeljima u toj situaciji izreći riječi utjehe. Ne znam. Ne mogu u izričaju naći riječi kojima bih izrazio osjećaje Te riječi nepostoje. Bog joj dao mir.

DU
Deleted user
18:24 20.03.2013.

Ne vjerujem da na svijetu ima veće boli od ove, kad čovjek izgubi dijete. Da ne pričam o samoj Hr gdje svake godine umre 10000 ljudi više nego ih se rodi. Naša djeca su uistinu naše blago na zemlji. Počivaj u miru :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije