Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EMITIRALI PONIŽENJE

Nogometaši Sjeverne Koreje dobili šest sati javne poruge

Sjeverna Koreja nogomet J Afrika (1)
Foto: AFP/Reuters
1/6
31.07.2010.
u 11:09

Emitirano javno poniženje igrača i izbornika nogometne reprezentacije Sjeverne Koreje zbog neuspjeha na Svjetskom kupu u Južnoafričkoj Republici

Državnu nogometnu reprezentaciju su podvrgnuli šestosatnom javnom sramoćenju. To je sažetak događaja koji se navodno dogodio još 2. srpnja u Sjevernoj Koreji, a objavljen je u tamošnjim elektronskim medijima u petak 30. srpnja, javljaju radio Free Asia i južnokorejska glasila.

Događaj se odvijao u Narodnoj palači kulture, a u publici, na čijem je čelu bio ministar sporta Pak Myong-chol, bilo je još 400 vladinih službenika, studenata i novinara. Igrači su podvrgnuti "velikoj raspravi" zbog neuspjeha u "ideološkoj borbi". Kritike nije pošteđena ni nacionalna televizija koja se poslije "časnoga poraza protiv Brazila" od 1:2 usudila izravno prenositi sljedeću utakmicu, prvi put u povijesti, protiv Portugala (0:7).

Igrači su ideološki kritizirani jedan po jedan. Jedini koji su kritiku izbjegli bili su Jong Tae-se, rođen u Japanu i An Yong-hak koji su iz Južne Afrike odletjeli izravno u Japan. Južnokorejska glasila su naglasila da si igrači inkviziciju još i dobro prošli po onome što bi takve "prijestupnike" obično sljedovalo. "Uprošlosti bi sjevernokorejski sportaši i treneri, ako bi ostvarili loše rezultate, slali u zatvoreničke logore", rekao je izvor iz južnokorejske obavještajne zajednice novinama Chosun Ilbo.

Nakon "ribanja" igrača, oni su prinuđeni na samokritiku, ali da se izjasne o izbornikovoj, kao najvećoj odgovornosti. Razarajuće su djelovale formulacije na teret izbornika Kim Jong-huma da je "očigledno izdao Kim Jong-una" sina vrhovnog vođe Kim Jong-ila. Epilog tog sportskog događaja gađanja drvljem i kamenjem jest da je izbornik Kim Jong-hum prinudno svoju profesiju zamijeno onom građevinskog radnika te je izbačen iz Korejske radničke partije. Čudno, prebačen je u radnike a izbačen iz radničke stranke.

Komentara 51

BO
boko46
15:35 01.08.2010.

guten_tag: ti si najobicniji lazov!!!!

ST
standup
19:13 31.07.2010.

tako je bilo i kod nas, za vrime Totalitaristickog Komunizma..tzv.-\"Samoupravljanja\".....

AU
autoritet
16:43 31.07.2010.

divno tamo treba poslati zorana pusića i sve ljevičare da žive ono što zagovaraju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije