Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Edukativan program

Noć šišmiša u riječkom prirodoslovnom muzeju

sismis
Goran Stanzl/PIXSELL
05.09.2013.
u 14:41

Posjetitelji će moći sudjelovati u edukativnoj igri Potrega za šišmišima, a u večernjim satima čuti predavanje o šišmišima

Prirodoslovni muzej Rijeka i ove se godine uključuje u obilježavanje 17. Europske noći šišmiša. Cilj je podići svijest javnosti o potrebi i važnosti zaštite šišmiša, kojih je u svijetu sve manje.

Povodom Europske noći šišmiša Hrvatsko biospeleološko društvo i Prirodoslovni muzej Rijeka pripremaju zanimljiv i edukativan program. U subotu 7. rujna, u prostoru Muzeja na adresi Lorenzov prolaz 1, održat će se brojne edukativne prirodoslovno-likovne radionice na kojima će najmlađi imati priliku saznati više o ovim zanimljivim životinjama.

Posjetitelji će moći sudjelovati u edukativnoj igri Potraga za šišmišima, a u večernjim satima čuti predavanje o šišmišima. Nakon sumraka, imat će priliku, uz stručno vodstvo, krenuti u potragu za šišmišima pomoću ultrazvučnih detektora. Bit će im to prilika vidjeti ih uživo, ali i srušiti mit o šimišima koji se pletu u kosu.

Hrvatska je, sa svojih 35 dosada zabilježenih vrsta, jedna od zemalja s najbogatijom faunom šišmiša na području Europe. Sve vrste šišmiša u Hrvatskoj strogo su zaštićene zakonskim propisima te je zabranjeno njihovo uznemiravanje i ubijanje, a 17 vrsta nalazi se u Crvenoj knjizi ugroženih sisavaca Hrvatske.

>> Zvuči zanimljivo? U subotu se obilježava Europska noć šišmiša

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije