Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nobel

Nobelovu nagradu za mir dobile tri žene zbog borbe za prava žena

Ellen Johnson Sirleaf
Foto: AFP
1/3
07.10.2011.
u 12:35

Dobitnice su liberijska predsjednica Ellen Johnson Sirleaf, liberijska aktivistica Leymah Gbowee i jemenska aktivistica Tawakkul Karman

Dobitnice Nobelove nagrade za mir za 2011. godinu jesu liberijska predsjednica Ellen Johnson Sirleaf, liberijska aktivistica Leymah Gbowee i jemenska aktivistica Tawakkul Karman, službeno je objavilo Vijeće za dodjelu Nobelove nagrade.

Nagradu su dobile zbog borbe za prava i sigurnost žena.

– U svijetu ne možemo postići demokraciju i mir ako žene ne postignu jednake uvjete kao muškarci da na to mogu i utjecati u svim dijelovima društva – rekao je čelnik Vijeća za dodjelu Nobela Thorbjoern Jagland, piše BBC.

Ključne riječi

Komentara 7

LS
Ljuti Sipak sa Kacine
14:49 07.10.2011.

ovo nije u redu. nagradu je triba po drugi put dobit nas voljeni mesaja jedan i jedini covik koji je spasija cili svit , a narocito ameriku. siguran san da vec znate o kome govorin, Boze moj o nasin obami.

TR
tric
15:31 07.10.2011.

Zalostan je manjak komentara na clancima o dobitnicima Nobelovih nagrada. Zato nikad ne fali komentara na sve sponzoruse/fufice. Najveci neprijatelji zenskoj ravnopravnosti su cesto zene same. Steta sto je ova nagrada izgubila na vrijednosti zbog obame, a vidimo sami stoo se u svijetu dogada.

OB
-obrisani-
14:47 07.10.2011.

Nemam nista protiv dobitnica Nobelove nagrade za mir, ali ako je netko zasluzio tu nagradu ove godine to su pojedinci ili organizacije u Arapskim zemljama kao Egipat i Tunis koji su imali hrabrosti da se suprotstave diktaturama i izmijene politicku kartu toga svijeta. Ali kao sto je poznato Norveska je clanica NATOa a njihovi politicari veliki prijatelji americke vlade, pa se komitet za dodijelu nagrade vjerovatno nije ni usudio dati nagradu onima koju su srusili americke slugane. Poslije dodijele nagrade Obami sigurno nitko vise ne uzima tu nagradu za ozbiljno. Ja sam se nadao da ce nagrada ovog puta pripasti njegovoj zeni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije