Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojna povijest - posebno izdanje
Povratak na članak

Njemački vojskovođa koji nije bio optužen niti osuđen za ratni zločin

Od petka, 25.7., donosimo treće od četiri ovogodišnja posebna izdanja magazina Vojna povijest iz kolekcije „Vojskovođe Drugoga svjetskog rata“. Prvi put na hrvatskom jeziku donosimo sve najvažnije činjenice o njemačkom vojskovođi Heinzu Guderianu i operacijama u kojima je sudjelovao

Komentari 6

Avatar Idler 3
Idler 3
17:03 24.07.2014.

Guderijan je bil jedan od istinskih vojnih genija al kak to obično biva - šef mu je bil kaplar koji je mislil kak sve zna i ostatak priče znamo.

VL
LI
licanin56
16:19 24.07.2014.

Hvala Autore (Mario Werhas)! Kad prostudiramo ovog genijalnog stratega, moći ćemo pravo na ruske postrojbe (terorističke, odvratne) sa najnovijim rashodovanim njemačkim haubicama. Da smo samo ovo sve znali prije 24 godine, ne bi nam srbo-četničke bande okupirale onoliki teritorij.

VL
Avatar HajdukLika
HajdukLika
00:33 25.07.2014.

Pa što? U dva desetljeća izgubiše Švabe dva rata. Da je general Guderian krenuo Trpinjskom cestom naši bi mu momci zaustavili "Blitzkrieg"! Je l' tako?

VL
Avatar angelkovich
angelkovich
17:44 24.07.2014.

ko o čemu hrvati o nacistima....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.