Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINUTA ŠUTNJE

Njemački parlamentarci ujedinjeni u osudi neonacističkih zločina

bundestag (1)
Reuters/PIXSELL
22.11.2011.
u 22:17

Članovi njemačkog parlamenta osudili su propuste sigurnosnih službi koji su zločincima omogućili dugogodišnje neometano planiranje i izvršenja smaknuća

Zastupnici iz svih šest stranaka minutom šutnje odali su u Bundestagu počast žrtvama koje su tijekom deset godina smaknuli pripadnici neonacističke skupine Nacionalsocijalističkog podzemlja, izvijestio je BBC.

Nakon što je njemačka kancelarka Angela Merkel osudila ubojstva koja su počinili mladi neonacisti te ih nazvala nacionalnom sramotom, članovi njemačkog parlamenta osudili su i propuste sigurnosnih službi koji su zločincima omogućili dugogodišnje neometano planiranje i izvršenja smaknuća te zatim jednoglasno usvojili rezoluciju kojom izražavaju suosjećanje i traže strukturalne promjene u službama odgovornima za unutranju sigurnost.

Tijekom deset godina ubijeno je devet stranaca, osam turske i dvoje grčke nacionalnosti te njemačka policajka, a njihove su ubojice otkrivene tek ovog mjeseca.

Osumnjičena Beate Zschape (36) predala se policiji nakon što je zapalila vlastitu kuću u Zwickauu, a kasnije su u Eisenachu pronađeni leševi pomagača Uwea Boenhardta (34) i Uwea Mundlosa (38) za koje se smatra da su izvršili samoubojstva.

Komentara 3

OB
-obrisani-
22:42 22.11.2011.

Kreteni,pa zar ne kontaju da je Hitler izgubio rat i da je ta ideja propala.Isto kao i ovi komunisti oni jos uvjek pricaju o bratstvu i jedinstvu,zanesenjaci i budale.Pa znaju li da kad jednom dobiju dosijee u policijikao ubice i neonacisti njihov zivot ce biti samo zatvor a kod kuce vjecno policija za vratom.To je kao da prodas dusu djavolu i ne mozes nikad da ga se rijesis

OB
-obrisani-
23:23 22.11.2011.

barolooooo ! evo, Violeta maramica....

OB
-obrisani-
00:25 23.11.2011.

a kad če njemački parlametnarci prodane duše ciokaubojgusarske biti ujedinjeni proti okupacije njihove države od strane ciokaubojgusara koja traje 60 godina?? pitam se pitam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije