Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sigmar Gabriel

Njemački ministar gospodarstva bi ukidao sankcije Rusiji

Sigmar Gabriel
Foto: Bodo Marks/DPA/PIXSELL
17.03.2016.
u 23:20

"To mora biti naš zajednički cilj", rekao je Gabriel čiji socijaldemokrati (SPD) su manji partner u koalicijskoj vladi s konzervativcima Angele Merkel

Njemački ministar gospodarstva Sigmar Gabriel pozvao je Europsku uniju da nastoji stvoriti uvjete do ljeta za ukidanje sankcija Rusiji uvedenih zbog krize u Ukrajini.                

"To mora biti naš zajednički cilj", rekao je Gabriel čiji socijaldemokrati (SPD) su manji partner u koalicijskoj vladi s konzervativcima Angele Merkel.

Zapad je uveo sankcije Rusiji prije dvije godine zbog aneksije Krima i potpore separatistima u istočnoj Ukrajini. Njemačka i Francuska govore kako je ukidanje sankcija uvjetovano time da Rusija provede odredbe mirovnog procesa iz Minska koji je u zastoju.

Vlade zemalja EU-a su produljile zamrzavanje imovine i zabranu putovanja za Ruse i ruske tvrtke ali manje su suglasne o tome treba li nakon srpnja produljiti dalekosežnije sankcije ruskom bankarstvu, obrambenom i energetskom sektoru.

Na njemačko-ruskom forumu i Berlinu Gabriel se zauzeo i za ugovor o slobodnoj trgovini s Rusijom poput onoga na kojem se radi sa Sjedinjenim Državama.

"(Trebali bismo) težiti takvom dogovoru s Ruskom Federacijom svim svojim snagama", rekao je Gabriel napominjući kako to nije kratkoročni cilj.

Komentara 17

LD
lopov drpiga
08:31 18.03.2016.

Koliko je Briselu stalo do Ukrajne može se vidjeti po broju izbjeglica od tamo što ih nisu htjeli primiti. Preferiraju se bliskoistočne...

DU
Deleted user
08:14 18.03.2016.

Zapadni kmetovi će se pojesti od jada kada ovo pročitaju.

Avatar Oneill
Oneill
09:22 18.03.2016.

Dok Angela igra dvorsku ludost doma i u Euvropi izgleda da ima i pametnih Njemaca Europa koju vodi Merkelica se brinu o cjelom svjetu a Europa sama se raspada i neresavamo svoje probleme nego tudje. U Europi ljudi gladuju a miliarde € se trose na druge ne nemam nisto protiv nego moramo prvo svoju kucu sredit da bi mogli drugima u takovim dimenzijama pomoci. A Rusija je sigurno dio Europe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije