Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKAV POTEZ!

Bračni par ostavio bogatstvo neočekivanom nasljedniku, no uz posebni uvjet

euri
Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
26.11.2020.
u 07:49

Alfred Wedel preminuo je prije pet godina, a Renate Wedel prije godinu dana u jednom frankfurtskom domu umirovljenika.

Rijetko kad nečija oporuka privuče pažnju šire javnosti, međutim u slučaju pokojnog bračnog para Renate i Alfreda Wedel iz Waldsolmsa to je i više nego opravdano. Oni su, naime, ostavili čak  6,2 milijuna eura zajednici Waldsolms.

Nasljedstvo se sastoji od bankovnog računa, dionica, dragocjenosti, kuće i zemlje. Alfred Wendel radio je kao broker na Frankfurtskoj burzi te je godinama reinvestirao svaki profit od svojih dionica. Bračni par Wedel je cijelo vrijeme živio povučeno u vili u Waldsolmsu u blizini Butzbacha u okrugu Weiperfelden.

Alfred Wedel preminuo je prije pet godina, a Renate Wedel prije godinu dana u jednom frankfurtskom domu umirovljenika. Nakon njezine smrti otvorena je oporuka i pokazalo se da je glavni nasljednik Renatina sestra. Međutim, kako je ona ranije preminula, drugi po redu nasljednik je zajednica Waldsolms. 

Gradonačelnik 61-godišnji Bernd Heine je rekao kako je isprva mislio da je brojka krivo napisana. No, nije sve posve crno-bijelo. Nasljedstvo ima i određen uvjet. 

Novac bi se trebao potrošiti na infrastrukturu; zgrade, staze, trgove, ulice…

– Puno toga treba popraviti i proširiti. Uz to, možemo planirati i medicinski centar, dječji vrtić, dodatna oprema za igru, sportski tereni, grijanje za bazen…, rekao je Heine, prenosi Fenix-magazine. 

VIDEO: Uz prave savjete riješite se financijskih problema i pripremite se za svježi start

Ključne riječi

Komentara 3

TA
Tackrla
11:11 26.11.2020.

Bas si razmisljam nesto da tak i ja sve ostavim Bandicu i njegovim banditima.

SJ
Sve je uzalud
11:00 26.11.2020.

....poslao sam nekoliko ujaka strina teta u Australiju...Amerku i Južnu Ameriku...i nitko od njih nije se obogatio...svi su se vratili i sad im kuham....rizik posla...

SI
sisavac
13:06 26.11.2020.

moraš biti zbilja teški škrtac na sebi i svojima, da bi ovo napravio. mogao je taj novac pametnije potrošiti za života. sumnjam da je ikad bio u africi, južnoj americi, grenlandu, japanu, rusiji, indiji i kini, americi, tahitiju, ono, da vidi što je život izvan njegove opne. ovako, u skromnosti živio, netragom nestao. da je barem udomio neko dijete i nekom jadnom biću, ostavljenom na svijetu bez ikoga, pomogao, ne, oni to nisu mogli. oni nisu za života mogli pomoći nekome sa imenom i prezimenom, nekome stvarnome. mogli su financirati školovanje čitavom jednom razredu u nekoj afričkoj zemlji, pomoći nekom kraju da se malo razvije, dati onaj mali impuls koji treba da se kamen zakotrlja niz brijeg...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije