Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM
Povratak na članak

Njemačka traži pomoć muftije Islamske zajednice u Hrvatskoj

Nijemci pozvali u Berlin muftiju Islamske zajednice u Hrvatskoj

Komentari 12

KT
Kralj Tomislav
22:49 18.01.2017.

Malo zemalja zapada poštuje svoju manjinu kao Hrvati, iako neki to niti blizu ne zaslužuju ....

VL
DU
Deleted user
00:31 19.01.2017.

doticni gospodin triba bi znati..razliku izmedju..domaci hr gradjana muslimanske vjeroispovidi i strani doseljeni u njemacku..nasi hr dijelo dobro i zlo sa nama hrvatima..dok njemacki su..jer im je dobro u njemackoj i nisu se jos imali mogucnosti dokazati..u svakom slucaju..to suu dva razlicita para postola..

VL
HY
hyperkrat
22:50 18.01.2017.

"Uredjen odnos islama prema državi" u Hrvatskoj je takav"uredjen"jer muslimana u Hrvatskoj je veoma mali!Kad budemo u Hrvatskoj imali 10-15% vidjecemo kakav će odnos tada bit.Biće isti "odnos"kao što je danas u Njemačkoj.

VL
Avatar pendreck
pendreck
23:08 18.01.2017.

jako lijepa vijest! Tako treba.

VL
DU
Deleted user
01:06 19.01.2017.

Ateistima i agnosticima govoriti o vjeri pa bio to i Islam to je gubljenje vremena jer to su netolerantne osobe koje ne podnose bilo kakvu vjeru ili bilo kojeg Boga.

VL
CR
crocro
06:27 19.01.2017.

Dobro je da smo na glasu da poštujemo manjine u Hrvatskoj. To je i činjenica jer manjine uživaju sva prava čak i više nego imaju u matičnim zemljama. Drago mi je da se tako odnosimo prema manjinama i po tome smo civilizirana zemlja. Neke manjine imaju čak i veča prava od samih Hrvata u Hrvatskoj, a to je srpska manjina u Hrvatskoj. Niti tu ne bih prigovarao da su oni zadovoljni, ali oni nisu zadovoljni, oni stalno tužakaju Hrvatsku po svijetu da su ugroženi i obespravljeni i stalno zahtjevaju još pa još i još. Nikada im dosta. Oni bi i danas htjeli biti država u državi jer njihove vođe kao i vođe u njihovoj matičnoj zemlji još nisu digli ruke od ideje o velikoj srbiji po kojoj je srbija tamo gdje se nalazi i jedan srbin. To je jedna specifična manjina u odnosu na sve manjine u svijetu a posebno u Hrvatskoj, zato što nikada neće reći da su zadovoljni. Zar oni misle da su Hrvati zadovoljni, svi bi mogli bolje i više, ali oni nisu kao drugi da shvaćaju odnose i realitete već su tvrdoglavi i samo nešto žele silom postići što nije realno. Kao i njihova matična zemlja koja postavlja ultimatume međunarodnoj zajednici da je primi u EU jer su dovoljni kriteriji kojima oni raspolažu i oni su jedini gdje bi EU trebala prekršiti svoja pravila samo kako bi im udovoljila. Jer ako to EU ne prihvati, odoše oni Rusiji. Nitko se na svijetu tako ne ponaša kao srbija. Samo nasilna i ratna retorika. I kada jednom uđu u EU, biti će bistar izvor svih nedaća koje će snaći EU.

VL
ZR
zrinski2017
09:21 19.01.2017.

ako im to može pomoći, zašto ne svaka pomoć je dobro došala.

VL
DU
Deleted user
08:10 19.01.2017.

Problema sa muslimanima kod nas sa njima nemamo, jos nemamo, jer ih nemamo previse, naravno bi bilo dobro da to tako i ostane, samo sumnjam da ce u buducnosti tako i ostati, trebamo samo preko granice u Bosnu pogledati, kakvi se doseljavaju a drugi radikaliziraju jer samo je jedan bog za njih i to Alah.Jos neki ocigledno ne shvacaju neki da oni ne priznaju niciju vjeru osim svoje, naravno jedino ako su u manjini.Inace to povijest pokazuje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.