Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije iz europe

Njemačka političarka: Hrvati su počinili gnjusne zločine u ratu

eu parlament
arhiva vl
15.04.2011.
u 14:31

- Nema opravdanja za ratne zločine. Nadamo se da će hrvatske vlasti i državljani prihvatiti ovu presudu i nastaviti konstruktivnu suradnju s Haaškim sudom, kaže Marije Cornelissen

Marije Cornelissen, njemačka političarka koja je od 2009. godine u europskom parlamentu te potpredsjednica stranke Greens - European Free Alliance, kazala je kako je današnja presuda Haaškoga suda "korak naprijed prema pružanju pravde za gnjusne zločine koje su hrvatske snage počinile u jugoslavenskom ratu".
- Nema opravdanja za ratne zločine. Nadamo se da će hrvatske vlasti i državljani prihvatiti ovu presudu i nastaviti konstruktivnu suradnju s Haaškim sudom. Pomiriti se s prošlošću ključni je korak Hrvatske u europskoj budućnosti - kazala je Cornelissen.

Dodala je da rad Haaškog suda očito još nije završen.
- Srbija sada mora poduzeti napore i surađivati s Haagom. To znači raditi više na uhićenju i izručenju ratnih zločinaca Ratka Mladića i Gorana Hadžića - rekla je njemačka političarka.

Komentara 29

OB
-obrisani-
18:41 15.04.2011.

Nije sve tako crno kako izgleda. \"Nevini Vitezovi\" su zbrinuti i bezbedni. Do godine 2029 i 2035 nemre njih ispeči sunce, nemre njih pojesti morski pas i nemre njih ujesti zmija a kao plus imaju i ful panzion hranu. Treba gledati pozitivno.

ST
standup
15:43 15.04.2011.

..slicno ala nasá yudba...

ZV
zvocalo
17:13 15.04.2011.

Da a Srbende su opet blaženi! Jebo europu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije