Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Forbesova lista

Njemačka kancelarka Angela Merkel najmoćnija žena na svijetu

merkel angela
Foto: AFP/PIXSELL
1/3
24.08.2011.
u 21:25

Druga je na listi američka državna tajnica Hillary Clinton (63), dok je treće mjesto zauzela brazilska predsjednica Dilma Rousseff

Njemačka kancelarka Angela Merkel (57) prema Forbesovoj listi najmoćnija je žena na svijetu. Odmah iza nje slijede američka državna tajnica  Hillary Clinton (63), dok je treće mjesto zauzela brazilska predsjednica Dilma Rousseff (63).

Michelle Obama koja je lani odnijela titulu najmoćnije žene na svijetu, ove je godine na osmom mjestu Forbesove ljestvice. Pjevačica Lady Gaga zauzela je 11. mjesto, Oprah Winfrey 14., Beyonce Knowles 18., a glumica Angelina Jolie 29. mjesto.

- Naša lista pokazuje raznolik i dinamičan put žena do moći, bez obzira vode li neki narod ili odlučuju o ključnim pitanjima našeg vremena - kazala je Moria Forbes, predsjednica i izdavačica ForbesWoman-a, piše Telegraph.

Osam šefica država i 29 direktorica kompanija nalaze se na listi od 100 najutjecajnijih žena, a u prosjeku su stare 54 godine. Zajednički kontroliraju sa 30 bilijuna dolara, a 22 nisu udane.

Komentara 15

DK
Davor Knele
21:53 24.08.2011.

Pa zar nije jadno to da sad svi političari ovog svijeta prije nego stupe u bilo kakav posao snama moraju naglasiti da \"žele da sve bude transparentno\". Dakle u startu očekuju lopovluk i kriminal.

OB
-obrisani-
22:12 24.08.2011.

njemačke trupa su na sandžaku i kosovu bile 1905 godine Razložba plana njemačkog plan prodor na istok je na djelu Zašto je moj post obrisan?? Razločene su povijene činjenice geostrateških odnosa koje sitnozuba stoka ne smije znati i treb bitit sretna u kreditima Čemu CENZURA

CH
chemica
21:51 24.08.2011.

Moćna je, nema što. Uspjela je ovu balkansku šaku jada uvjeriti da glasa za grobara vlastite domovine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije