Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobila 10 godina zatvora

Njemačka ISIS-ovka osuđena: Curicu ostavila na suncu bez vode, preminula je

Njemačka policija
Heiko Becker/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
25.10.2021.
u 22:36

Wenisch je prešla na islam 2013. godine te se preko Turske pridružila svom suprugu u Islamskoj državi.

Njemačka državljanka Jennifer Wenisch (30) osuđena je na deset godina zatvora zbog ubojstva 5-godišnje djevojčice koju su ona i njezin suprug, kao pripadnici Islamske države, držali kao ropkinju 2015. godine. 

Predsjednik sudskog vijeća Reinhold Baier na Višem pokrajinskom sudu u Munchenu smatra kako je dokazano da su osuđena i njezin suprug, Iračanin Taha-al-Jumaily, protiv kojeg se trenutno vodi proces u Frankfurtu na Majni, kupili i držali jednu ženu i njezinu kćerku, pripadnice etničke skupine Jezida. Podsjećamo, Jezidi su bili posebna meta Islamske države i brojni zločini upravo su počinjeni nad njima, piše Daily Mail. 

Djevojčica se razboljela te je pomokrila krevet. Za kaznu su je držali svezanu na suncu bez vode, zbog čega je djevojčica umrla u strašnim mukama. Njemački tužitelji istaknuli su kako Wenisch dopustila svojem mužu da to učini i nije učinila ništa kako bi spasila petogodišnjakinju.  

Kako stoji u presudi, Jennifer Weinisch neprekidno se suprugu žalila na majku i dijete, nakon čega je suprug, pripadnik IS-a, fizički zlostavljao zatočenice. Par je nakon toga pobjegao u Tursku, gdje su, nakon ponovnog pokušaja ulaska u Siriju, uhićeni i 2018. izručeni Njemačkoj, piše Fenix-magazine. 

Majka preminula djevojčice poznata pod imenom svjedočila je na suđenju 30-godišnjakinji, ali i njezinom suprugu, te je ispričala što je sve prošla njezina kćer. 

Obrana osuđene tvrdila je kako nema dokaza da je njihova klijentica odgovorna za smrt djevojčice te su majku ubijene nazvali “nepouzdanim svjedokom”. Oni su pak pozvali sud da njihova klijentica dobije dvije godine zatvora jer je pripadala terorističkoj organizaciji. 

Državno odvjetništvo, koje je tražilo doživotnu zatvorsku kaznu, ostavilo je otvorenim hoće li uložiti žalbu na presudu.

Komentara 1

Avatar horuk
horuk
08:04 26.10.2021.

To je ta vjera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije