Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dosta joj je
Povratak na članak

Njegovateljica u ljutitoj objavi prozvala vladu, pogledajte što im je poručila!

Njegovateljica smatra da ljudi nisu svjesni svega što čine na svom poslu. Od brige za higijenu pacijenata do svakodnevnih razgovora s njima

Komentari 7

ZV
zviranjek
12:55 16.01.2017.

Kako je tek našim njegovateljicama.Vi tamo bar imate pristojnu plaču dok naše mahom rade taj posao za minimalac

VL
SE
sesede
11:52 16.01.2017.

Moja supruga radi isti posao u Svedskoj. Definitivno to je jedan od najtezih poslova a samim time neadekvatno i nagradjen u usporedbi sa mnogim drugima. Dovoljno je jos pridodati da pojedini pacijenti znaju u svom bolu i fizicki nasrtati naa njegovateljice. Svi cemo prije ili kasnije doci na njihove ruke i one ce biti tu pri nasem poslijednjem izdisaju.

VL
OS
osica
13:40 16.01.2017.

Izuetno težak i stresan posao. Kod nas je u blonicama kao i staračkim domovima u vlasništvu lokalnih jedinica , premalo plaćen a u njih ne možete ni doći. Mjesto se čeka 5, 6 godina. Zar da se sad već sad sad prijavim pitanje je sad , a veze nemam. Onako na crnjaka, van institucija, jer su potrebe u obiteljima velike, ali su "usluge skupe za naše male mirovine i plaće" , oko 40 KN po satu . Rijetke su obitelji koje mogu priuštiti stalnu njegu . Isto tako u jednom od privatnih domova , koji su " relativno skupi" , jer hraniti, njegovati osobu, pa do davanja ljekova, pranja i presvlačenja, često nepokretrnih osoba, razgovaranja, , konstantnog grijanje , pranje robe, održavanja prostora čistim i udobnim ..... za cca 170 Kn po danu nije neki iznos za obogatiti se ljudima koji to rade 24 sata na dan, registrirani su imaju zaposlene i plaćaju obveze. S druge pak strane, odgovorno tvrdim " težak posao njegovateljice moraš moći raditi". Ne bih to nikad mogla, jedva sam izdržala dio toga u obitelji." stres i bol do neba." . Onda sam poželjela javno " da um rem od infarkta ", da moje poštedim.

VL
DU
Deleted user
12:26 16.01.2017.

i mene je muž pogurnul u švedsku.... sesede,,, mirko jesi to ti ?

VL
SL
stalno lazu
12:20 16.01.2017.

Ima puno zahtjevnijih poslova koji se rade sa "zdravima" a opet bolesnijim iznutra u ponašanju. Vodi se šminka je postojanja znači znoja nema. S noge na nogu pa neki stari novinar eto pomogao malo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.