Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kršenje zakona EU

Nizozemci žele deportirati Poljake koji si ne pronađu posao

varšava
05.07.2011.
u 07:41

Poljski ministar gospodarstva Waldemar Pawlak smatra kako ovaj prijedlog može voditi slomu europskog načela o slobodi kretanja

Nizozemska bi se mogla naći u "svađi" s Europskom unijom nakon prijetnje kako će svi Poljaci, a i ostali doseljenici iz zemalja istočne Europe biti deportirani ako ne budu mogli naći posao. Uz prijetnju deportacijom, prijedlog je vlade kako bi svima koji ne govore nizozemski trebala biti uskraćena prava, javlja Daily Mail.

Iz Bruxellesa se boje kako bi se i druge članice EU mogle povesti tim primjerom iako bi to bilo izravno kršenje zakona EU.

Poljski ministar gospodarstva Waldemar Pawlak smatra kako je ovaj prijedlog nizozemske vlade zabrinjavajući te dodao kako je ovakav čin vrlo opasan te može voditi slomu europskog načela o slobodi kretanja. Mikolaj Dowgielewicz, poljski ministar europskih integracija, potvrdio je da se trenutačno vode vrlo aktivni pregovori s Nizozemskom o ovom prijedlogu, a podsjetimo da je Poljska prošlog petka preuzela predsjedanje Europskom unijom u idućih šest mjeseci.

Komentara 22

OB
-obrisani-
08:32 05.07.2011.

izbacite tu NIZOZEMSKU iz EU-e.....

Avatar aaaasdefrr
aaaasdefrr
08:33 05.07.2011.

Nema što demokracija je na djelu u nizozemskoj.Rasizam je aktualan kod njih ,ali smeća moraju gurati nos tamo gdje im nije mjesto.

IR
irani
08:29 05.07.2011.

Mene najvise ovdje brine sto je u linku clanak iz britanskog izrazito ksenofobicnog desnicarskog lista \"Daily Mail\" koji mrzi sve strano, drugacije itd. Do kakvih ekstrema to moze voditi vidimo vec na ovom forumu i sumanutim \"komentarima\" dezurnih ksenofoba i mrzitelja manje-vise svega. E, ako se takvim moralnim nakazama slucajno dogodi da se dokopaju neke vlasti, onda vrlo brzo moze doci do orkestriranih ispada, napada na strance, pripadnike druge rase, drugacijeg seksualnog opredijeljenja, politicki \"nepodobnih\" i tako dalje. Povijest je puna takvih tragedija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije