Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proces Balenoviću

"Nitko osim optuženih nije ulazio u moj boks"

Ivo Balenović (1)
Zarko Basic/Pixsell
10.07.2012.
u 19:20

Jasmina Križančić Pitra, majka dječaka koji je zbog liječničke pogreške ostao stopostotni invalid, na dopunskom saslušanju koji se vodi protiv liječnika KB-a Merkur ostala je pri svom prvom iskazu.

Sudski postupak dr. Predragu Đuriću te dr. i piscu Ivi Balenoviću zbog liječničke pogreške pri porodu Jasmine Križančić Pitra, majke Dominica Pitre (5), u KB Merkuru, koji je ostao dijete sa stopostotnim invaliditetom nastavljen je dopunskim saslušanjem majke.

Nakon svjedočenja dr. Tomislava Čanića, koji je te noći u ljeto 2007. bio nadslužba u bolnici i koji je na prošlom ročištu tvrdio da je između 23 i 23.30 sati ulazio u boks dok se porađala Dominicova majka i da je CTG-zapis bio uredan, zagrebački sudac Rafael Krešić zatražio je dodatno saslušanje majke.

Jasmina Križančić Pitra ostala je kod svog iskaza ponovivši da te noći nijedan liječnik izuzev optuženih ni u jednom trenutku nije ulazio u boks u kojem je ona rađala, niti je očitavao CTG-zapis. Također, ponovila je da nije bila sve vrijeme priključena na CTG-uređaj, koji prati otkucaje djetetova srca.

Inače, iako je u ovom slučaju nakon svega što je obitelj Pitra proživjela krivnjom nadležnih institucija bilo logično za očekivati da će bolnica i država, koju zastupa tužiteljstvo kroz nagodbu pokušati što prije isplatiti odštetu obitelji nakon svega što su prošli ni krivi ni dužni, još nema pomaka u tome da se spor riješi mirnim putem. Novi ravnatelj KB-a Merkur barem je izrazio spremnost da razgovara s odvjetnikom obitelji Pitra. Uz to i grad Zagreb, koji je u svibnju načelno pokazao spremnost da odustane od deložacije obitelji Pitra iz stančića od 30-ak kvadrata, još nije ništa učinio da taj dogovor i formalizira, tako da i dalje obitelj Pitra strepi hoće li ostati i bez krova nad glavom.

Komentara 2

EX
excell
21:27 10.07.2012.

sirotinja i bogu si teška ... zar nemaju sad ***** ovi bahati liječnici priznati grešku...

BA
babanko
08:50 11.07.2012.

Nema nego pravdu provodit vlastitim rukama.. Pravda koju očekujemo od države je u rukama mafije..a znamo kakva je njiova pravda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije