Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije

'Niste fer, Njemačka se najviše borila za Hrvatsku'

brok
Screen shot
27.06.2013.
u 14:05

Nije fer da Njemačku, zemlju koja se za vas najviše borila, gledate samo kroz protokolarno pitanje nedolaska kancelarke Angele Merkel, kazao je njemački europarlamentarc Brok

Nije fer da Njemačku, zemlju koja se za vas najviše borila, gledate samo kroz protokolarno pitanje nedolaska kancelarke Angele Merkel na proslavu u Zagreb, poručio je danas hrvatskim medijima njemački zastupnik u Europskom parlamentu Elmark Brok, pripadnik CDU-a, stranke kancelarke Merkel.

– Ne postoji zemlja poput Njemačke koja se toliko snažno borila za Hrvatsku. Njemačka se borila protiv mnogih europskih zemalja za hrvatsku neovisnost tijekom 1990-ih. I sada, kad njemačka kancelarka zbog jasnih razloga ne može biti ondje, razloga koji nisu politički, stvarate zbrku u medijima u Hrvatskoj, to nimalo nije fer prema zemlji koja vam je najviše pomogla – rekao je Brok.

– Više od 90 posto njemačkih zastupnika u nacionalnom parlamentu glasalo je za hrvatsko članstvo u EU. To je poruka! To je poruka koju trebate prenijeti, a ne protokolarna pitanja. Jednostavno nije fer – dodao je Brok.

 >>Njemački mediji: Merkel 'šamarom' Hrvatima pokvarila slavlje

>>Reakcije o nedolasku Merkel: Kakvu smo to poruku poslali?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije