Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
natječaj je raspisan u kolovozu

Taftani, vuneni, poliamidni: HNB raspisao natječaj za tepihe, a onda su morali odustati

Hrvatska narodna banka
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
20.10.2023.
u 13:48

Za "pokriti" imali su 400 kvadrata hodnika i 200 kvadrata stepeništa, a zainteresirane tvrtke mogle su im se javiti i za razgledavanje trenutačnih tepiha kako bi dobile dojam o onome što moraju izraditi.

Strojno ili ručno taftani, vuneni ili poliamidni, za stepenište, hodnik i urede. Tepihe i tapisone za svoje je prostorije planirala nabaviti Hrvatska narodna banka, spremni su bili izdvojiti 50 tisuća eura, ali od novih podnih prostirača ništa jer nema tvrtke koja bi posao za HNB odradila. 

Na natječaj raspisan još u kolovozu nije se javio nitko pa je HNB zaključio da novo javno nadmetanje neće ni pokretati. A što su uopće konkretno željeli za svoje prostorije na Trgu hrvatskih velikana? Za urede 20 četvornih metara tepiha koji će se sastojati od minimalno 80 posto vune, da visina flora bude minimalno devet milimetara, a da ukupna visina tepiha ne prelazi 14 milimetara. O težini po metru kvadratnom, koliko mora biti vatrootporan te otporan na habanje nećemo sad, iako je i to propisano, a još jedan od uvjeta bio je da se tepisi i tapisoni ne lijepe na parket "zbog specifičnosti samog prostora".

POVEZANI ČLANCI:


- Ukoliko tapison nije moguće proizvesti iz jednog dijela, prilikom njegovog postavljanja ne smiju biti vidljivi spojevi - propisali su iz HNB-a kako uređeni moraju biti uredi, a isti su zahtjev imali i za podove u hodnicima, kao i na stepeništu. Visoko frekventnim lokacijama nazvali su te dijelove HNB-a pa, sukladno tome, tražili da ondje tepisi i tapisoni budu sastavljeni od minimalno 40 posto poliamida ili sličnog umjetnog materijala, ali i da im uzorak bude ornament Meandar. 

Za "pokriti" imali su 400 kvadrata hodnika i 200 kvadrata stepeništa, a zainteresirane tvrtke mogle su im se javiti i za razgledavanje trenutačnih tepiha kako bi dobile dojam o onome što moraju izraditi. Međutim, kao što smo već i spomenuli, za posao vrijedan kao nekoć zagrebačka garsonijera, nije se javio nitko.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Premijer Andrej Plenković se osvrnuo na situaciju oko suspenzije Schengena

Komentara 4

TM
trade_mark
15:18 20.10.2023.

pa ja ne vjerujem da ne postoji niti jedan kumašin koji dila tepihe?! pa gdje mi živimo???

AK
Aka
02:30 22.10.2023.

Da treba se tiho prikrasti, da se ne čuje hod lopova, a tepih utišava zvukove.

JE
Jegermeister
16:57 20.10.2023.

HNB je jedno od zadnjih uporišta kriminalaca koji su pomogli pljački države Hrvatske i hrvatskih građana. Samo od nelegalnih kredita (DEM, EUR, CHF i Kunski) bez pokrića koji su uz odobrenje HNB (Rohatinski i Vujčić) plasirali vlasnici raznih banaka ,država i građani su oštećeni za više od 900 milijardi eura. Netko mora konačno to istraživati umjesto tepiha i zavjesa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije