Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi programi

Ništa novo na pet novih programa

Televizija
Arhiva VL
16.12.2010.
u 11:57

Kapital Network, CMC i HOO (Hrvatski olimpijski odbor) dobili nacionalne TV koncesije.

Autor d.o.o. odnosno CMC, HOO TV (Hrvatski olimpijski odbor) i Kapital Network odlukom Vijeća za elektroničke medije postali su danas nositelji triju novih koncesija za specijaliziranje televizijske kanale koje moraju pokrenuti u roku od 90 dana. Time će Hrvatska dobiti novi specijalizirani glazbeni, sportski i informativno-gospodarstveni program.

>>Programska ponuda pet novih specijaliziranih TV kanala

Svi navedeni, osim HOO TV-a, koji jedini kreće “od nule”, na svojim će se novim kanalima držati dosadašnjih prokušanih formula. RTL 2 i Doma TV tako će opet obilovati stranim filmovima, serijama i dokumentarcima, sapunicama, reality showovima, raznim domaćim magazinskim, zabavnim i glazbenim emisijama, talk showovima, emisijama za djecu, onima o životinjama, a bit će tu i kulinarskih minuta...Kad su RTL i Nova TV dobili koncesije, znakovit je bio komentar članice VEM-a Olge Ramljak koja je rekla da ćemo dobiti mnogo onoga što je već viđeno, dok novoga nema u očekivanoj mjeri. Zasad se ni iz riječi izvršnog direktora CMC-a Marija Kovača ne iščitava obilje noviteta.

– I dalje će osnovu našeg novog kanala činiti 90 posto domaće glazbe, ali program ćemo u produkcijskom smislu bitno promijeniti i poboljšati. To znači i nove emisije i nove ljude – kazao je Kovač.

– Bitno ćemo unaprijediti program i pokušati biti ugodno iznenađenje – ponosno je izjavio vlasnik i direktor Kapital Net-a Dragan Ćuća, čiji će program, uz bitnu doradu dosadašnjih sadržaja, ponuditi i novitete – znanstvene, obrazovne i tehnološke sadržaje, informativne emisije...

HOO: Sportska TV neće se financirati iz proračuna

– Koncesija predstavlja povijesnu prekretnicu za ukupnost hrvatskog sporta, svih hrvatskih sportaša, sportskih djelatnika i dužnosnika te volontera u sportu! Dobivanje koncesije kruna je svih dosadašnjih sportskih uspjeha, dobivena na domaćem terenu i u ozbiljnoj konkurenciji – rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, dok je glavni tajnik Josip Čop izjavio da se Sportska TV neće financirati iz proračuna HOO-a, dakle ni iz državnog proračuna, već će biti komercijalna, financirana oglašavanjem i sponzorstvima, a surađivat će sa svim zainteresiranim poslovnim partnerima. O samom programu zasad iz HOO-a nisu mogli ništa reći. To znači da Sportska TV ostaje najveća nepoznanica.

Prije nego što se glasovalo o ponuđačima od pristiglih osam ponuda jedna je diskvalificirana i to ona Nove TV jer, prema riječima predsjednika VEM-a Zdenka Ljevka, nije zadovoljila sve natječajem tražene uvjete odnosno nije izvršila financijske obveze.

Gubitnici Merlić, Ogresta i Matić, Ćaleta...

Jedan od ponuđača koji je također sudjelovao u natječaju bila je tvrtka Novi kanal iza koje su stajali Dubravko Merlić, Željka Ogresta i Željko Matić. Nudili su Obiteljsku TV odnosno zabavni program, no nisu prošli kao ni RTL Hrvatska koji je nudio proigram RTL Kockica namijenjen djeci i mladima, GRP medija Ivana Ćalete koji je nudio zabavni program i Montura, splitski Kanal 5, koji je je nudio zabavno-turistički program.

Podsjetimo, prve nacionalne koncesije za dva specijalizirana kanala dodijeljene su prije tri mjeseca kada su ih dobili RTL 2 i Doma TV koji počinju emitirati 2. siječnja, 2011. Tada su RTL i Nova TV dobili dozvole za dva dodatna kanala dok je najveći gubitnik natječaja bio Kapital Network koji još od proljeća emitira eksperimentalno u DVB-T mreži.

Svoje negodovanje odlukom VEM-a javno su izražavali u programu porukom "Gasite hrvatsko".

Televizija CMC već je poznata korisnicima satelitskih i kabelskih platformi. Riječ je o kanalu pokrenutom 2005. iza kojeg stoji diskografska kuća Croatia Records. U programu se emitira hrvatska glazba iz svih vremenskih razdoblja.

Kapital Network postoji od 2006. kada je krenulo njegovo emitiranje u kabelskim i satelitskim sustavima. Program sačinjavaju vijesti iz gospodarstva i politike, dokumentarne emisije, a vikendom se u večernjim terminima prikazuju i igrani filmovi.

HOO TV potpuno je nova televizija čiji će program biti sportskog karaktera s posebnim naglaskom na unapređenju i razvoju hrvatskog sporta.

Svi novi programi emitirat će se u digitalnom multipleksu D koji ima nešto manju pokrivenost od multipleksa A i B koje uglavnom popunjavaju programi HRT-a, Nove TV i RTL Televizije.

Komentara 24

DU
Deleted user
14:00 16.12.2010.

A zašto nem niti jednog kanala sa erotskim sadržajima?

DU
Deleted user
12:37 16.12.2010.

I što će točno dobiti Hrvatski gledaoci od tih svih programa? Pa samo šund televizije i ništa drugo :-(((((((((((((((

ME
metla
12:35 16.12.2010.

Nema veze ionako je najbolje odjaviti TV jer ubacivanje reklama usred filma ili serije nemogu trpjeti kao da se nemože otvoriti poseban zajednički kanal za te svrhe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije