Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAJKO OSTOJIĆ:
Povratak na članak

'Nismo smanjili financiranje transplantacijskog programa'

Pacijenti iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, a vjerujem i iz Makedonije, dolaze na operacije i transplantacije u našu državu, rekao je ministar zdravlja

Komentari 9

ZD
zdepar
16:26 23.04.2014.

radnika determiniraju njegovi rezultati, a neradnika njegove laži

VL
NV
novo vriijeme
16:18 23.04.2014.

Smanjeni broj donora je nastao piše Jutarnji zbog smanjenja plaćanja dežurstava osoblja koje vrši uzimanje organas za presađivanje, Samnjen je kao i svima drugima sa 1000 kuna na 200 pa osoblje ne želi dolaziti u sred noći na uzimanje organaa i ev presađivanje srca. Nije razumljivo da se da izjava da je transplantacija najstresniji liječnički posao i da samo oni trebaju biti plaćeni, a neurokirurzi, kirurzi i ostali koji operiraju inzulte, saobračajke i sl. ne. Ta tvrdnja naprosto nije istinita.

VL
DO
doktorica
21:39 23.04.2014.

a ladni penzići će plaćati baterije iz svojih mizernih mirovina!Ma bravo ministre Ostojiću,hvala za vašu "veliku"humanost i dušebrižništvo kako za pacijente tako i za liječnike koje sustavno uništavate!!!

VL
NV
novo vriijeme
16:24 23.04.2014.

Hrvatska je članica EUROTRANSPLANTA organizacije pet šest zemalja među kojima su Italija, Njemačka, Belgija, Slovenija, Luksemburg s vremena na vrijeme. Zemlje međusobno razmjenjuju organe za presađivanje prema zajedničkoj listi čekanja pacijenata. Kako su se na toj listi našli Makedonci, Bosanci, Albanci, Srbi kada oni nisu hrvatski građani, Da li matične države plaćaju Hrvatskoj iznimno visoke troškove trenasplantacija i koliko.

VL
DR
dragica949
17:00 23.04.2014.

Pri kraju 2009. lovio se rekord od 100 transplaracija u jednoj godini,i tada je mom suprugu transplantiran bubreg dobiven preko Eurotransplanta.Zahvat je prošao odlično, a suprug umro za 4 tjedna.Bio je tako dobro pripremljen za transplantaciju,da niko nije znao dada ima srčanu anaurizmu.Nije poštivan protokol i nije nepravljen na vrijeme UZV srca.Tada sam se zaklela,da me auto pregazi pred KBC ne ulazim u tu bolnicu.

VL
MX
Mister X
20:16 23.04.2014.

Pacijenti iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, a vjerujem i iz Makedonije, dolaze na operacije i transplantacije u našu državu, rekao je ministar zdravlja 147 pregleda 'Nismo smanjili financiranje transplantacijskog programa' Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell Rajko Ostojić Rajko Ostojić Rajko Ostojićtojić Rajko Ostojić Rajko Ostojić Rajko Ostojić Autor: Ivica Beti - Riješili smo problem u 36 sati. Sva djeca do 18 godine života i sve osobe do završetka redovitog školovanja neće morati plaćati baterije za slušne aparate - rekao je u Čakovcu ministar zdravlja Rajko... Kupovat čemo baterije tamo gdje su jeftine i nečemo ništa izgubiti tom promijenom Dobro je da su nam neki otvorili oči da se kod nas po trostrukoj cijeni prodaju te baterije "Građanima " ! Ali zato če bjedni hrvatski umirovljenici plačati kiriju i moči koristiti slušanje samo sat dva na dan i tako štedjeti !

VL
BU
Bulaba
20:20 23.04.2014.

Čuo sam da kod Rajka dolaze i Kinezi da im besplatno transplatira jaje na oko.

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
12:51 26.04.2014.

....ON će to smanjiti... dok mu se pruži prilika...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.