Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjedočenja

Nisam Zajku Zahiroviću rekao da mu je oca ubio Gordan Kolarić!

gordan kolarić
Goran Jakuš/PIXSELL
05.05.2010.
u 19:12

Sa Zajkom sam radio neke ilegalne poslove o kojima ne želim govoriti, a s Kolarićem sam bio u izviđačko-diverzantskom vodu. Zapovjednik nam je bio Rambo, rekao je Zlatko Korljan.

ZAGREB – Nije točno da sam sa Zajkom Zahirovićem razgovarao o ubojstvu njegova oca niti da sam mu rekao da mu je oca ubio Kolarić. Nisam to znao niti bih to rekao. S Gordanom Kolarićem bio sam u Domovinskom ratu, u izviđačko-diverzantskom vodu Zebra, oko šest mjeseci – svjedočio je Zlatko Korljan, doveden iz zatvora gdje služi kaznu zbog droge, te nastavio:

Suočit će svjedoke
– Zapovjednik nam je bio Siniša Dvorski zvani Rambo. Sa Zajkom sam se družio 10-15 godina, zajedno smo izlazili i radili neke ilegalne stvari o kojima ne želim govoriti – rekao je Zlatko Korljan u nastavku suđenja G. Kolariću za ubojstvo Omera Zahirovića 1997. godine koje je, prema optužnici, počinio na poticaj pokojnog Zorana Petrovića Ivica.

Zbog kontradiktornih izjava svjedoka, sud je dvoje svjedoka odlučio suočiti na sljedećoj raspravi.

Zajko Zahirović tvrdi da ga je s Kolarićem, optuženim za ubojstvo njegova oca, upoznao upravo Korljan, no on tada nije znao da bi Kolarić mogao imati veze s ubojstvom. Korljan se toga ne sjeća jer je u to vrijeme konzumirao teške droge.

Svjedočio je i Dino Zahirović, sin ubijenog Omera:

– Sjećam se majke koja je vrisnula: "Sine, sine, ubili su nas." Sišao sam u prizemlje kuće i vidio majku i oca krvave i izrešetane – kazao je.

Svjedokinja Branka O., koja je večer prije ubojstva bila kod O. Zahirovića u kući, kazala je:

– Sjećam se da je Omer bio preplašen i da je primijetio da ga netko prati.

Vrhovni je sud 2004. godine potvrdio presudu od 12 godina Kolariću za ubojstvo Petra Brajkovića, no vratio je na ponovno suđenje oslobađajuću presudu njemu i Z. Petroviću za ubojstvo Omera Zahirovića. Kolarić je, prema optužbi, iz automatske puške ubio Omera i ranio njegovu suprugu.

Zapovjednik u zatvoru
Motiv je Petrovićeva osveta jer je Zahirović 1992. godine bacio bombu pred kasinom Tiffany nakon što su ga unutra pretukli.

Petrović je tada, u eksploziji, ranjen. Umro je prije dvije godine nakon teške bolesti.

Zapovjednik voda, o kojem je svjedok govorio, Siniša Dvorski Stracaboško, poznatiji kao Rambo, služi kaznu zatvora zbog ubojstva prvog ministra turizma u Hrvatskoj i vlasnika hotelijerskog poduzeća Anita Marčela Popovića 1996. godine u Vrsaru.

Njega je, pak, kao egzekutora unajmio Šime Medanić.

Komentara 2

PU
placenik_udbe
23:05 05.05.2010.

ma nisu oni nista krivi. njih sude samo zato kaj su hrvati i jer su branili svoju domovinu od srbocetnickihvelikosrpskojugounitaristickihkomunistickih gadova.

OB
-obrisani-
06:55 06.05.2010.

Ponavljam po hiljaditi puta da bi novinari trebali poznavati slučaj i materiju o kojojj pišu. 1. Nije ubijen iz automatske puške, jer je automatska puška svaka ona koja ne može imati metak u cijevi i ima fiksnu udarnu iglu. Ubijenn je iz Škorpiona s prigušivačem. 2. Oni koji su večer uoči ubojstva bili kod Zahirovića su jedini koji su vidjeli gdje Zahirović ide spavati, te je jedan od njih to otkucao 3. Policija je bila u drugoj ulici ( čuvala odstupnicu) 4. Visina optuženoga odgovara visini gajbe na koju je stao i rupi na prozoru, kao i kutu pucanja. 5. Crveni audi je često obilazio taj dio, a poslije ubojstva se nesmetano udaljio, a policija je stigla za nepunih 2-3 minute, dakle bilii su blizu. 6. Dolaskom policije su se gazili tragovi tako da je očevid što više otežan. 7. Zhirovići su se bavili švercom ljudi, oružja i droge, a rade to dan danas pod okroljem i zaštitom policije. 8. Imaju kuću na Ravnicama, Dubravi i u Sopnici s tim da u Duvravi i Ravnicama ostave žene, a u Sopnici gdje su neprijavljeni borave. Neda mi se više pisati, a novinarima bih preporučio da se upoznaju s predmetom prije bilo kakvog pisanja članaka. Ovaj što kaže da je bio diverzant kod ramba to neka ostavi za malu djecu, jer ako je diverzanstvo provale u kuće i razbojstva, onda to štima, a bili su na Žumberku i rata vidjeli nisu, ,a tu počinje igra oko Krojfa, Petrović Zorana, pa malo kockarski aparati u Bonaparteu itd....itd...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije