Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasna diskriminacija

"Nisam rasist. Samo sam se želio družiti s Chenom"

\'28.10.2010., Opcinski kazneni sud, Zagreb - Pocelo sudjenje baraci Delonga za napad na Kineza ciji je punac kasnije preminuo od soka. Mladji brat, Mario Delonga. Photo: Borna Filic/PIXSELL\'
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
28.10.2010.
u 23:00

Boris Delonga rekao je sucu da ga je Liang Chen pljunuo kada je izlazio iz dizala.

Boris Delonga (32), kojem se sudi pod optužbom da je s bratom Marijem (37) zbog rasne diskriminacije napao Lianga Chena u dizalu jednog zagrebačkog nebodera te iz nehaja skrivio smrt njegova punca Mirka Bratića (60), slomio se u sudnici pod teretom optužbi i zaplakao. Nikad prije nije bio u sukobu sa zakonom, diplomirao je Promet, preostala su mu dva ispita do završetka magisterija... Tajnik je Plivačkoga kluba Medveščak, zapravo bio je prije nego što je u kolovozu pritvoren. Sucu Zorislavu Kalebu ispričao je da je taj dan s bratom Marijem, koji je došao iz Kanade u kojoj živi sa ženom i djetetom, otišao k stricu na ručak, pa u grad. Pili su piva cijeli dan, on ih je popio desetak, a oko 23 sata krenuli su kući. U dizalu su se susreli sa susjedom Liang Chenom.

Vijetnamac i Indijka

– Obratio sam mu se "Bog žuti, kaj ima"!? I primio sam ga nekoliko puta za kapu...

– Ali, što imate dirati čovjeka – pitao je sudac?

– Bio sam pijan, htio sam s njim stupiti u kontakt, nisam ga htio podcjenjivati i ne znam kaj mu raditi – rekao je.

Tvrdi da su na trećem katu on i brat izišli iz dizala i da je htio zatvoriti vrata koja inače zapinju, a tada ga je Chen pljunuo u lice.

– Primio sam ga i udario šakom pa smo obojica završili na podu, a brat nas je rastavljao.

– Imate li vi nešto protiv Kineza ili crnaca? – pitao je sudac.

– Nemam, ne pada mi na pamet da imam nešto protiv njih. Deset sam se godina bavio plivanjem i sudjelovao na međunarodnim natjecanjima, u klubu Medveščak jednom je djetetu otac Vijetnamac, a drugome je mama Indijka, i taj me otac jednom molio da pazim na putu na njegovo dijete – uvjeravao je tako suca da nije rasist. Dok je iznosio obranu usnica mu je drhtala, a kada ga je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković upitao kako se osjeća zbog svega, briznuo je u plač.

"Nisam ga udario"

– Žao mi je što se to dogodilo i ne vjerujem da ću se ikad vratiti živjeti u taj neboder – izgovorio je jecajući. Tvrdio je da njegov brat ni jednom nije udario Chena te da nisu udarili ni Chenova punca Bratića. Na pitanje tužiteljice je li Bratić bio uznemiren, optuženi je kazao: – Ne znam. Stariji je čovjek.

Mario Delonga branio se da nije ni udarao ni vrijeđao Chena.

Komentara 17

OB
-obrisani-
01:28 29.10.2010.

\"Bok žuti! I primio ga nekoliko puta za kapu!\" Hehe! Klasičan primjer uspostavljanja superiorne moći! Naravno da prostak to ne kuži i njemu je sve to normalno jer je navikao tako sa svojima ! Naročito ako se osjeća fizički nadmoćan! Princip: Di si je... te! Ili : Što radiš pederu! Dakle sve osim poštovanja! I naravno kad se čovjek pobuni onda je to problem jer prostačina ne kuži kako se sad ovaj uvredio i ... ma što on hoće! A kad osjeti krv onda je sve kako njegova primitivna svijest nalaže pa ako treba i ubiti! Iako zna da je sam kriv! Zašto je ljudima tako teško biti ljubazan i kulturan čovjek? Zato što to iziskuje napor njihova mozga a primitivan ne voli kad mora naprezati vijuge!

OB
-obrisani-
01:30 29.10.2010.

samo dvije godine........

CP
copy paste
23:07 28.10.2010.

poslje jeb*** nema kajanja.ajde ti malo kume na hlađenje pa da ti takvo što nikad više ne padne na pamet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije