Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo na hrt-u

Do kraja godine kreće i 4. program državne televizije

goran radman
Goran Jakuš/PIXSELL
19.11.2012.
u 14:58

Tek nakon preustroja HRT-a birat će se ravnatelji podružnica i urednici programa, najavio glavni ravnatelj HRT-a

– U intenzivnim smo pripremama za početak emitiranja 4. programa koji će biti dominantno izvještajni sa značajnim elementima regionalnog i lokalnog programa. Trudimo se da to počne do kraja godine – najavio je na konstituirajućoj sjednici Programskog vijeća glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman.

Asistentica u Institutu za međunarodne odnose Nina Obuljen-Koržinek izabrana je za predsjednicu novoga Programskog vijeća HRT-a, a potpredsjednik je Bruno Kragić, ravnatelj Leksikografskog zavoda Miroslava Krleže. Prvoj sjednici vijeća nazočilo je devet od 11 članova. Preostala dva su predstavnici zaposlenika HRT-a, koji će biti izabrani naknadno. O trajanju mandata članova odlučio je ždrijeb.

Bruno Kragić, novinar Večernjeg lista Arsen Oremović, umirovljeni liječnik Josip Jelić, savjetnica u HAVC-u Sanja Ravlić i predstavnik branitelja Zoran Šangut u tijelu, kojem su nedavno smanjene ovlasti pa više ne imenuje ravnatelja HRT-a, sjedit će četiri godine, a Nina Obuljen Koržinek, profesorica novinarstva Marina Mučalo, diplomat Ivica Maštruko i umirovljena HRT-ova novinarka Neda Ritz bit će članovi dvije godine.

– Želja nam je da Sabor do kraja jesenskog zasjedanja potvrdi dva člana Nadzornog odbora i Statut HRT-a kako bismo mogli pokrenuti unutarnje preustrojstvo HRT-a – rekao je ravnatelj Radman.

Tek nakon toga birat će se ravnatelji HRT-ovih podružnica pa urednici programa.

Vodstvo nacionalne televizijske kuće nije odlučilo o eventualnoj sankciji za Zorana Šprajca zbog reklame za Hrvatsku gospodarsku komoru.

– Slučaj istražuje Etičko povjerenstvo, a nakon njihova izvješća možemo razmatrati sankcije – rekao je Radman.

>>Radman: Za one koji žele biti poduzetnici nema mjesta na HRT-u

Komentara 1

AL
Alkana
15:21 19.11.2012.

Najbolji izbor! Gđa Obuljen je stručna, pametna i vrijedna osoba i sigurno će biti od velike koristi na funkciji za koju je izabrana! Ima još nade za našu televiziju..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije