Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reagirao na hajku

Nikolić: Nisam rekao da je Vukovar srpski grad, to je podla laž!

\'Serbian Radical Party leader Tomislav Nikolic speaks during an address to the media at the party\'s headquarters in Belgrade May 11, 2008. Serbian President Boris Tadic defeated his main nationalist
Nikola Šolić
25.05.2012.
u 19:17

Srpska napredna stranka kaže kako je riječ o podloj i podmukloj laži te da će politika Tomislava Nikolića biti usmjerena na izgradnju mira i stabilnosti u regiji

Ured novoizabranog predsjednika Republike Srbije Tomislava Nikolića oštro opovrgava da je predsjednik Nikolić bilo kojem listu, od dana kada je formirana Srpska napredna stranka, a kamoli između dva izborna kruga, dao bilo kakvu izjavu u kojoj je rekao kako je Vukovar srpski grad i da se Hrvati nemaju što vraćati u njega, navodi se u današnjem priopćenju Srpske napredne stranke koje prenose svi važniji mediji u Srbiji.

>> Karamarko: Nikolić će se morati dobro prati od svoje prošlosti

Dodaje se kako je riječ "o podloj i podmukloj laži" i ističe kako će "politika Tomislava Nikolića biti usmjerena na izgradnju mira i stabilnosti u regiji". Mediji u Srbiji podsjećaju kako su hrvatski mediji danas prenijeli pisanje njemačkog dnevnika u kojemu je Nikolić rekao da je "Vukovar bio srpski grad i Hrvati nemaju razloga vraćati se u njega" te je u istom intervjuu, komentirajući svoje prijašnje izjave o velikoj Srbiji, rekao da "ima snova koje čovjek nikad ne može ispuniti".

Beogradski Blic uz demanti donosi i izjavu hrvatskog predsjednika Ive Josipovića u kojemu izdvajaju riječi da nas Nikolić "tek mora uvjeriti kako ne nastavlja politiku 90-tih" te da "Nikolićeva izjava nije u duhu politike pomirenja i vraća nas u politiku 90-ih".

>> 'Suradnja sa Srbijom moguća ako će poštovati integritet RH'

– Ono što je preneseno Nikolić niti u jednom trenutku nije izgovorio. Riječ je o podloj i pokvarenoj izmišljotini. Nikolić ima različita gledišta na stavove Hrvatske, želi da se gleda u budućnost, želi razvijati dobre odnose s predsjednikom Josipovićem i graditi mir i stabilnost u regiji – rekao je za HRT-ov Dnevnik 3 Aleksandar Vučić, čelnik Srpske napredne stranke.

– Taj dio intervjua u kojem se govori je potpuno izmišljen. Cijeli je intervju sastavljan s onim što je Nikolić govorio nekada i onime što govori danas – dodao je. Kaže kako novi srpski predsjednik želi državama u regiji mir, stabilnost i ekonomski razvoj.

– Nikolić će na boljim i iskrenijim odnosima razvijati odnose s Hrvatskom nego što je to bilo do sada. Uvjeren sam da će po prvi put biti moguće rješavati i probleme koji su prije stavljani pod tepih – rekao je Vučić.

Ključne riječi

Komentara 543

BM
Boris Markovic
11:15 26.05.2012.

@zecgadismise: Hvala ti na lepim recima. Na zalost, ne mogu da se slozim sa tobom, uvek moze bolje.

OB
-obrisani-
23:16 25.05.2012.

\"......nisam to reko, časna mi četnička...\"

OB
-obrisani-
09:00 26.05.2012.

herceg grudo velika ti fala,ti si nama gojka šuška dalaaaaa (kamocemo...jel dobro )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije