Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljubavnicu zatukao pajserom

Nikoli Joziću opet 13 godina za smrt Darije Grubješić

pajser
Damir Spehar/PIXSELL
08.01.2015.
u 23:00

Optuženi je rekao da će se žaliti do suda u Strasbourgu, no na presudu će se žaliti i državno odvjetništvo.

Vijeće Županijskoga suda u Bjelovaru pod predsjedanjem suca Darka Domšića danas je na za javnost zatvorenoj raspravi u ponovljenom postupku Nikolu Jozića (46) iz Prgomelja nedaleko Bjelovara ponovno osudilo na 13 godina zatvora.

Naime, Jozić je lani u ožujku na tom sudu osuđen također na 13 godina zbog ubojstva 32-godišnje ljubavnice Darije Grubješić. No, Vrhovni sud je u prosincu presudu ukinuo navevši da su razlozi u obrazloženju prvostupanjske presude nejasni, odnosno proturječni. Naime, valjalo je razjasniti je li ubijena podigla pajser kako bi ubojicu napala ili se obranila. Sud nije prihvatio tezu da je ga je ubijena napadala s obrazloženjem da je u trenutku kada je on jednom rukom uhvatio pajser, a drugom žrtvin vrat za njega opasnost prestala. Žrtvu je odgurnuo, te potom pajserom umlatio.

Optuženi je rekao da će se žaliti do suda u Strasbourgu, no na presudu će se žaliti i državno odvjetništvo.

Podsjetimo, Jozić je 27. kolovoza 2013. godine oko 17 sati na livadi između Prgomelja i Breze, gdje su često sastajali, nakon svađe metalnim pajserom zatukao Dariju. Naime, s njom je nerijetko bio u svađi, čemu je s obje strane 'kumovao' alkohol. Zločin je zgrozio javnost kako zbog okrutnosti, tako zbog činjenice da je iza Darije ostalo troje malodobne djece. Jozić je već ranije osuđivan zbog nasilja u obitelji i u zatvoru je zbog toga proveo tri godine. Priredio je i incident u istražnom zatvoru u Bjelovaru gdje je za vrijeme šetnje u zatvorskom dvorištu metalnim utegom pokušao udariti zatvorskog čuvara, te je stoga iz bjelovarskog premješten u varaždinski zatvor. Danas ga je, pak, 'naljutilo' što ga je fotografirao reporter agencije Pixsell, te što je isto to namjeravao i novinar 24 sata, koji kaže da je potom Jozić krenuo prema njemu, ali su ga zaustavili pravosudni policajci. 

>> Pajserom zatukao ljubavnicu pa osuđen na 13 godina zatvora

Komentara 3

MX
Mister X
11:43 09.01.2015.

Žrtvu je odgurnuo, te potom pajserom umlatio. Optuženi je rekao da će se žaliti do suda u Strasbourgu, zašto nije ravnopravno osuđen kao Paravinja i zašto kod nas jedna Hrvatica vrijedi pišljivih 13 a druga 40 godina ? Zato jel jel nije Hrvat ????

BA
bajo2
23:56 08.01.2015.

ne razumijem,sta je sada dobio 2x13 godina,ili sta!?kako novinarstvo u danasnje vrijeme moze covjeka "staviti"u nedoumicu!osim toga ako je alkohol"kumovao"nije mi jasno sto je dobio toliko,ako je bio ne-u-racunjiv!

KA
kat12
07:45 09.01.2015.

Treba s njim direktno u bajbukanu bez ikakvih pitanja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije