Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imenovanje

Nikola Vuljanić postao izvjestitelj za Albaniju

vuljanic
Sanjin Strukic/PIXSELL
24.09.2013.
u 13:47

- Već sam nekoliko puta ponavljao da snažno podržavam proširenje i za njega ću se zalagati, poručio je Vuljanić

Zastupnik u Europskom parlamentu Nikola Vuljanić postao je izvjestitelj za Albaniju što je danas priopćio javnosti prilikom razgovora s novinarima u Bruxellesu. Time je Vuljanić postao prvi hrvatski zastupnik koji je dobio ovako odgovoran i konkretan posao. Naime, jasno je da su već odavno sva zaduženja podijeljena i da će hrvatski zastupnici teško biti imenovani na slične dužnosti obzirom na to da su novi izbori za Europski parlament već iduće godine.

Sljedeći korak je izrada prvog prijedloga rezolucije koji mora biti gotov do 6. listopada 2013. godine, nakon čega će uslijediti rasprava na Odboru za vanjske poslove i izrada konačne rezolucije odnosno mišljenja o pregovorima s Albanijom.

- Već sam nekoliko puta ponavljao da snažno podržavam proširenje i za njega ću se zalagati. Drago mi je da sam imenovan izvjestiteljem za Albaniju jer smatram da je ova država napredovala u svom razvoju, posebno kad su u pitanju demokratska načela, ali još je dosta posla pred njima i moraju ozbiljno raditi na usvajanju pravne stečevine Europske unije. Teško je reći koliko bi pregovori trajali, ali dobro je da svi zajedno idemo u tom smjeru, rekao je Vuljanić i dodao kako je ova dužnost izrazito odgovorna te da zahtijeva puno truda i rada, rekavši da je na to spreman jer je zato i postao zastupnikom u Europskom parlamentu.

 Vuljanić će uskoro otputovati u Albaniju u službeni posjet.

>> Najradikalnijoj grupi pridružio se Vuljanić, a ne Ruža Tomašić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije