Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Majstori koji nude ekspresne zajmove vrebaju naivne

Nikola: Ni za Boga k onim lihvarima, ja ću vam srediti kredit!

krediti
16.10.2009.
u 00:15

HNB kontrolira poslovanje svih banaka, unija i stambenih štedionica. Građani moraju prestati biti naivni. Nikakve banke ne stoje iza takozvanih poslovnjaka - objasnio je viceguverner Davor Holjevac.

Ma, kakva kriza! Na svakom koraku, stupu ili tramvajskoj stanici ravno u čelo udara letak s natpisom “Brzi krediti!”.

Puni su ih i oglasi. U dvanaestici na sjedalu tek bačen letak s kojega vrišti - “Krediti! Bankovni!”.

U potpisu letka gospodin Nikola. Kaže, rješava on crne liste, zatvara stare dugove..., a maksimalni iznos koji vam može osigurati je 25 tisuća eura.

Et’ vam broj šefa!

- Na crnoj sam listi. Treba mi četiri tisuće eura - lažno se predstavljajući, zovemo Nikolu na mobitel.

- Ma, rješavamo mi sve - odgovara Nikola jakim bosanskim naglaskom.

- A tko ste zapravo vi? Kontrolira li vas HNB? - pitamo.

- Mi smo kreditni ured. Imamo mi preko sebe 15 banaka. Et’ vama broja mobitela šefa, pa njega nazovite - kaže.

- Imate li fiksni broj? - pitamo.

- Nemamo, samo mobitel. Šef se zove Veljko, prezime mu ne znam - odgovara Nikola. Zovemo šefa Veljka. Ponavljamo priču o crnoj listi, a Veljko će na to:

- Kol’ka ti plaća?

- Pet tisuća kuna. Može li se štogod srediti? - pitamo.

- Čuj, mi radimo s jednom bankom koja formalno ne gleda na crnu listu. Ne mogu reći koja je banka zbog zakona o reklamiranju. Mi smo osiguravajuća kuća, zapravo kreditni ured. Kad dolazite k nama na Kvatrić, nemojte pogriješiti pa ući u ured CA, oni su pravi lihvari. Ni za Boga njima - odvraća nas Veljko od konkurencije i nastavlja - Slušajte moj prijateljski savjet. Odete li sami u banku, odbit će vas zbog crne liste, ali ako vam to budem radio ja, možete biti sigurni.

Na pitanje kako će on zaraditi, Veljko objašnjava - provizijom iz životnog osiguranja ugovorenog kod njih, kad klijent dobije kredit. Takvih kreditnih ureda ima na svakom koraku. Nazvali smo ih 30-ak. Svi obećavaju isto, nižu imena renomiranih stranih banaka, a onda “sjedaju za vrat”. A njih ne kontrolira - nitko.

HNB: Ne budite naivni

- HNB kontrolira poslovanje svih banaka, unija i stambenih štedionica. Građani moraju prestati biti naivni. Nikakve banke ne stoje iza takozvanih poslovnjaka - objasnio je viceguverner Davor Holjevac. I sam je, kaže, pratio oglase za “superpovoljne kredite”.

- Razlikujemo tri skupine. Fizičke osobe koje su kontakt za kredite, kreditne urede koji građanima daju zajmove i one koji “sređuju sve preko banke”. Upozorili smo Ured za suzbijanje kriminaliteta i štedno-kreditne unije, ali nema povratne informacije - kaže viceguverner.

Ključne riječi

Komentara 64

JA
jakestevensloanfirm
06:30 12.11.2018.

Sve vrste Loan usluga dostupne su u Jakestevensloanfirm, ljubazno nas kontaktirajte za više detalja, ako vam je potreban kredit na jakestevensloanfirm@gmail.com.

NA
Natasha
11:01 10.01.2019.

Nudimo kredite od $ 5000 do $ 1.000.000. Uz punu pravnu dokumentaciju o financiranju, kao i odobravanje i licenciranje akreditiranih sredstava klijentima u roku od 3-5 radnih dana. Teški zajmovi, Osobni zajmovi, Poslovni krediti Zajam za zajednički pothvat Studentski kredit, kredit za automobil, Građevinski krediti, premošćivanje kredita, Osobni zajmovi, Hipotekarni krediti, E.T.C Ljubazno nas kontaktirajte na: freedomfinancialnetwork2019@gmail.com

VI
visio
10:10 16.10.2009.

Ovaj tekst nas je trebao naučiti što? da smo mi hrvati debili? Hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije