Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maleni Niko

Dječak kojem je odobren lijek za tešku bolest stigao s majkom u Zagreb

Foto: Privatni album
08.11.2017.
u 10:30

Dječaka je, osim majke, u Zagreb otpratio i dr. Joško Markić, specijalist pedijatar s Klinike za dječje bolesti KBC-a Split.

Nakon što je Ministarstvo zdravstva u ponedjeljak  dvomjesečnom Niki Žaji iz Splita koji boluje od rijetke i teške spinalne mišićne atrofije odobrilo  lijek 'Spinraza', mališan je danas ujutro iz KBC-a Split, sanitetskim vozilom prevezen u Zagreb u bolnicu Rebro, piše Slobodna Dalmacija.

Dječaka je, osim majke, otpratio i dr. Joško Markić, specijalist pedijatar s Klinike za dječje bolesti KBC-a Split.

- S nama je bila je i medicinska sestra Sanja Ćalušić i put je prošao u najboljem redu. Cijelo vrijeme Niko je bio medicinski stabilan, a veći dio puta je i prespavao. Beba je smještena na Rebru na Zavodu za neurologiju i njegovo će liječenje voditi prof. dr. Nina Barišić. Prvu dozu lijeka trebao bi dobiti krajem ovog ili najkasnije početkom idućeg tjedna.

- Nakon puna dva mjeseca borbe, neizvjesnosti, neprospavanih noći, tuge i jada donesena je odluka da idemo u Zagreb na Rebro i u narednih deset dana Niko treba primiti lijek - kazao je Damir Žaja, otac malog Nike, nakon što je saznao da je resorno ministarstvo odobrilo lijek koji košta pola milijuna eura.

Komentara 2

BR
Blade Runner
11:43 08.11.2017.

Sretno, Niko!

DU
Deleted user
13:46 08.11.2017.

Vlada proda dva Audija i eto novaca za ljekove.Ali koga briga za narod ima još do izbora,pa će opet obećanja da pljušte.Niko tebi želim brz oporavak i podrška tvojoj obitelji da sve to skupa stobom izdrže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije