Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'poželjna udavača'

Nikica Gabrić najavio pretvaranje Nacionalnog foruma u stranku

Nikica Gabrić (1)
Goran Jakus/PIXSELL
27.06.2013.
u 16:43

- Radimo istraživanja i prepoznatljivi smo ljudima, javljaju nam se i imamo pet tisuća fanova. Mjerimo koliki nam je utjecaj na društvo i bude li najesen isto, postat ćemo stranka – kazao je Gabrić.

Utemeljitelj Nacionalnog foruma Nikica Gabrić najavio je danas ljetnu turneju kroz deset hrvatskih gradova te pretvaranje foruma u stranku.

– Radimo istraživanja i prepoznatljivi smo ljudima, javljaju nam se i imamo pet tisuća fanova. Mjerimo koliki nam je utjecaj na društvo i bude li najesen isto, postat ćemo stranka – kazao je Gabrić. Često, kaže, čita da su bliski s Bandićem, Josipovićem, Karamarkom, a Nacionalni forum zapravo je postao poželjna udavača koja ne želi potrošene političare koji su danas na političkoj sceni.

– Sve što želimo mi iz Nacionalnog foruma već se negdje dogodilo. Mi smo ljudi koje ne zanima politika da bi zaradili, u suštini smo prosvjetitelji – rekao je Gabrić. Primjerice, Gabrić drži da bi Dubrovnik, koji donosi 450 milijuna eura od turizma, trebao donositi deset milijardi. Potrebno je samo stvoriti sadržaj koji bi zadržao ljude u Dubrovniku i okolici.

– Svađamo se s Bosancima oko dva kamena koja jedva vire iz mora, umjesto da od Ploča stvorimo svjetsku luku. Treba imati hrabrosti za promjene. Netko je i Hong Kong dao u koncesiju da stvori svjetski centar, pa jesu li ga Britanci odnijeli? U vrijeme najveće krize izgrađeno je 27 mostova između Floride i Key Westa – mogli bismo i mi sve otoke povezati mostovima, na njima mogu živjeti još tri Hrvatske – argumentirao je Gabrić zašto su nužni veliki iskoraci s kojima nijedna vlada ne može računati na drugi mandat što političare kojima je to osnovni poziv priječi da ih ostvare.

Rješenja vidi u tehničkoj vladi ili konsenzusu Vlade i oporbe, no ne smatra ih realnima. Članovi Nacionalnog foruma obići će Split, Pulu, Šibenik, Zadar, Osijek, Dubrovnik i Slavonski Brod. Gabrić je podijelio nagrade četvero studenata koji su napisali najbolje eseje na temu Kako promijeniti Hrvatsku. 

>> Gospodari Hrvatske – Gabrićev je forum i Bandićeva odskočna daska

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije