Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priprema za hitne situacije

Nijemci strahuju od nestanka struje, Savezni ured savjetovao što s novcem ako se to dogodi

Ilustracija nestanak struje
Foto: MARCO BELLO/REUTERS/PIXSELL/Ilustracija
1/3
10.10.2022.
u 11:02

U slučaju nestanka struje, naime, neće raditi utičnice niti internet pa su online bankarstvo i kartično plaćanje onemogućeni

Mnogi Nijemci boje se kako će nestati struje na nekoliko sati ili dana, a Savezni ured za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama (BBK) savjetuje gdje čuvati novac za hitne situacije. 

U slučaju nestanka struje, naime, neće raditi utičnice niti internet pa su online bankarstvo i kartično plaćanje onemogućeni. Također, u funkciji ne bi bili niti bankomati pa se preporučuje imati gotovinu, navodi Fenix magazin.

Savezni ured za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama navodi kako bi stanovnici trebali imati gotovinu kod kuće. Iako ne spominje točan iznos, Civilna zaštita Gornje Austrije svojim stanovnicima savjetuje da kod kuće čuvaju 500 eura u novčanica s manjim nominalnim vrijednostima.

Iznos ovisi o broju ukućana, no on bi trebao biti dovoljan da za nabavku najvažnijih stvari barem tjedan dana. Za pohranu su najbolji manji sefovi, a mjesto na kojem se čuva novac ne bi trebali biti vidljivo. 

VIDEO Ide novi zakon, tisućama veće mirovine: Tko sve ima pravo na njih?

Komentara 2

BE
Beyonder
13:53 10.10.2022.

To su vam vaši zeleni priskrbili gašenjem nuklearki

AI
airbender
08:57 11.10.2022.

Sad svi u banke po gotovinu, pa tek onda da vidiš show, kad shvate da tolika gotovina ne postoji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije