Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI TREND
Povratak na članak

Nijemci bježe u Mađarsku zbog žilet-žice za izbjeglice

Michael Müller: Kada hodam ulicama rodnoga grada, gotovo više i ne mogu čuti pravilno izgovorenu rečenicu na njemačkom jeziku

Komentari 24

ST
stomugromova
20:41 29.05.2016.

Švedska je zemlja koja godišnje prima preko 70.000 imigranata, uglavnom iz trećeg svijeta, a taj se broj svake godine povećava. Etnički Šveđani će biti manjina u Švedskoj, prema nekim izračunima, za svega trideset godina. Nekoliko godina nakon toga, muslimani će postati većina. Koliko ih stvarno u Švedskoj ima ne zna se – država ne samo da ne objavljuje nego striktno zabranjuje i obeshrabruje objavu takvih podataka. No, neki podaci pokazuju da se populacija muslimana udvostručila u posljednjih 14 godina, i da ih sad ima nešto manje od 700.000. To ne djeluje kao prevelik broj za Švedsku, radi se o nešto preko 7 posto stanovništva, no njihov broj rapidno raste. U periodu između 1998. i 2012. broj muslimana u Švedskoj je rastao za 7,85 posto godišnje – dakle, populacija muslimana se udvostručuje unutar jednog desetljeća. A Švedska i dalje vodi liberalnu imigracijsku politiku – i dalje je liberalizira. Švedske imigracijske vlasti – Migrationsverket – su 2012. procijenile da će se 174,500 novih imigranata sliti u zemlju u iduće dvije godine, dakle do početka ove. Većina njih će završiti kao kronični socijalni slučajevi. Ukupna populacija Švedske je oko 9 milijuna ljudi: od toga, Šveđana je danas tek dvije trećine, ostalo su imigranti. Preko 600.000 novopridošlih muslimana i oko dva milijuna imigranata prve i druge generacije.

VL
ST
stomugromova
20:46 29.05.2016.

No, neki pak smatraju da Švedska ipak nije dovoljno multikulturalna. Među njima je Barbara Lerner Spectre, koja vodi Paideiu – Europski institut za židovske studije u Švedskoj, organizaciju financiranu od švedske vlade i Wallenberg Fondacije u svrhu promoviranja židovskih interesa. Kroz organizaciju “One Sweden” kojoj je također na čelu, promovira pak multikulturalnost. Spectre se proslavila 2010. nakon intervjua za IBA-News. Video je postao “viral” na internetu, pa je pokrenuta kampanja da se taj i druge njene video uratke ukloni s interneta i Youtubea. No, jedan video i danas postoji, a u njemu Barbara kaže: “Mislim da oživljava antisemitizam, jer u ovom trenutku Europa još nije naučila kako biti multikulturalna, i mislim da ćemo mi (Židovi) biti dio te bolne preobrazbe, koja se mora dogoditi. Europa neće biti monolitno društvo kao u nekim prošlim stoljećima. Židovi će biti u središtu toga. To je ogromna preobrazba za Europu. Ona sad idu prema multikulturalnom načinu života, i Židovima će se zamjerati zbog naše vodeće uloge. Ali bez nas u glavnoj ulozi, i bez te transformacije, Europa neće preživjeti”, kaže ona u priloženom videu. Problem s Barbarom, inače suprugom glavnog štokholmskog rabina, nije taj što zastupa multikulturalnost, nego što ne zastupa isto u Švedskoj što zastupa u Izraelu. Naime, ona je istaknuti cionist i pobornik okupacije Palestine, a na okupiranim područjima joj žive djeca i unuci. U Švedskoj podržava multikulturalnost i uvoz muslimana, u Izraelu podržava šovinizam i etničku i kulturnu isključivost. Izrael nije multikulti nego židovski, što je u redu, ali je vrlo licemjerno što Šveđanima predlaže nešto što joj ne pada na kraj pameti predložiti Židovima, dapače se tome izrazito protivi. Na facebooku i postoji grupa “Open borders for Israel“, koja je proziva zbog dvostrukih kriterija, zalažući se da se sve ono za što se ona zalaže u Švedskoj primijeni u Izraelu. “Samoproglašeni filozof Barbara Spectre nas je blokirala na svom twiteru čisto zato jer smo ukazali na to da je Izrael također “previše bijel” i da treba različitost”, kažu oni. Naime, Izrael ima izrazito diskriminatorne zakone. A na video su joj uzvratili ovim videom:"Why does Israel hate multiculturlism

VL
OV
Ovozemaljski
20:23 29.05.2016.

Bas me cudi da se ovakav clanak nasao na vecernjem.

VL
BR
brigs
20:42 29.05.2016.

Bas me zanima zbog cega su onda madjari jos uvje gastarbeiteri u austriji kada je u madjarskoj med i miljeko. Senzacionalisticki clanci bez pozadine! Jadno!!

VL
ST
stomugromova
20:15 29.05.2016.

Sve ide po planu.Pratiti Talmud i Protokole Sionskih Mudraca. Logistika,soroševa platforma neoliberalnih udruga i pridružene cionističke organizacije za destrukciju i uništavanje nacionalnih država.I jasno,uz podršku propale europske ljevice,koja je izdala sve postulate socijalne države i postala stjegonoša neoliberalnog korporativnog fašizmama u EU.Dakle cionisti žele preurediti europska nacionalne države u nešto što bi odgovaralo njihovim interesima u sklopu porobljavanja i uništenja europskih nacionalnih država I naroda.A ova dobro isplanirana invazija muslimana sa drugog kontinenta je savršeno oružje za to.

VL
Avatar Ohjooj
Ohjooj
10:33 30.05.2016.

ajme - dijete (djevojčica) sjedi u školi zamotana i u kaputu! Katastrofa - oni mene vrijeđaju tako hodajući okolo jer znam da im žene ne znače ništa, ako ne poštuju svoje žene kako će poštivati kršćanske žene?! FUJ

VL
DU
Deleted user
16:50 30.05.2016.

Nijemci su stranci u Mađarskoj i vrlo brzo će to osjetiti .

VL
DU
Deleted user
16:47 30.05.2016.

N

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
20:44 29.05.2016.

Imam ja dobar prijedlog - naselimo i mi Nijemce u HR...marljivi, pošteni ljudi....a ove "izbjeglice" slat dalje !!!

VL
AA
aabbcc
10:01 30.05.2016.

U Švedskoj ima onih koji jesu ili nisu drzavljani Švedske a Muslimana, Katolika, Pravoslavaca... nema, jer tamo se narod ne registruje po vjerskoj pripadnosti i to vjerovanje ili ne, se smatra kao nesto privatno i nigdje niko za to ne pita.

VL
AA
aabbcc
10:03 30.05.2016.

Bolje da bjeze u Rumuniju, jer tamo im je jeftinija radna snaga.

VL
GI
goran.ivancic.35
13:54 30.05.2016.

Da bi se multikulturalnost otvarila onda bi se fenjeri na glavi trebali skidati kao i sva muslimanska obiljezba sa obuce i odjece-mozes misliti!?Na kraju ce price sav kapital bjezati u SAD ili Australiju!?

VL
DU
Deleted user
21:07 29.05.2016.

Koji jad su postali ovi Nijemci ! Desetljeća ispiranja mozga judeomasonskom promičbom napravile su od njih bezličnu masu koja nije u stanju pružiti niti najslabiji otpor nečemu što ima obilježja genocida, a koji se trenutno provodi nad njima. Bit će zanimljivo vidjeti kako ćemo reagirati mi Hrvati kad počnu masovno dovoditi afričko- azijske izbjeglice u naše krajeve, a što je proces koji je već započeo. Mislim da nije slučajno što svaka hrvatska vlast želi oduzeti svo naoružanje koje je ostalo kod građana iz vremena Domovinskog rata jer samo naoružan čovjek može biti slobodan čovjek.

VL
DA
Darko22
20:04 29.05.2016.

Hahahaha vidim, ljevičarsko-liberalna politika multikulture je pun pogodak na zapadu. Još kada nam naši dragi političari uvale crn**** i muslimane bit će nam super, kad ćemo ih morati financirati godinama a oni će silovati i pljačkati po hrvatskoj. Multikultura=White genocide

VL
ST
stomugromova
20:18 29.05.2016.

Njemačka je prva na udaru jer se cionisti panično boje približavanja Njemačke i Rusije,radi čega su organizirali boljševičku revoluciju i pobili carsku obitelj koja je bia izrazito orijentirana prema povezivanju sa Europom.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
21:13 29.05.2016.

A koji sad jezik slusa na ulici? Mongolski haha

VL
ZB
Zbegecani
21:20 29.05.2016.

Eto u Mađarskoj moze čuti pravilno izgovirenu rečenicu na njemačkom.

VL
ST
Startrack
20:21 29.05.2016.

Jest stomugromova (tj Marsijanac). Opet Zidovi krivi. A jel Zidovi salju i ove iz Afrike u Njemacku isto?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.