Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utvrdila istraga

Nije dao jesti kravama, one uginule, a vlasnik dobio kaznenu prijavu

krave (1)
Foto: Udruga Glas životinja
1/3
26.04.2013.
u 10:28

Lovre Kolimbatović dugotrajnim izgladnjivanjem izložio je životinje tegobnom stanju sa posljedicom uginuća.

Nakon što je Županijsko državno odvjetništvo iz Karlovca prije mjesec dana naložilo provođenje istrage u Udbini na farmi "Lov farma" u vlasništvu 51-godišnjeg Lovre Kolimbatovića iz Splita zbog osnovane sumnje u kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, u ovom slučaju krava, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je vlasnik kriv za uginuće 199 krava.

Naime, on je od 1. studenog 2012. do 28. ožujka ove godine kao odgovorna osoba "uskraćivanjem dovoljnih količina hrane i stručne veterinarsko-medicinske pomoći, izravno doprinio znatnom pogoršanju općeg i zdravstvenog stanja 307 krava, te dugotrajnim izgladnjivanjem izložio životinje tegobnom stanju sa posljedicom uginuća 199 krava", stoji u priopćenju ličko-senjske policije.

Slijedi mu kaznena prijava državnom odvjetništvu.

Na ovaj slučaj upozorili su iz Udruge Glas životinja koji su apelirali u javnost na poduzimanje hitnih mjera nadležnih institucija jer su mnoge lešine krava nezbrinute ležale po Krbavskom polju, a dio je bio zakopan što je moglo dovesti do zaraze ostatka preživjelih krava.

>>'Lov farma': Dobio poticaje, a goveda pustio da umru od gladi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije