Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Je li se o Podravkinu zajmu dogovarao predsjednik

Nije bilo pranja novca, Mesić je pomagao SMS-u

Polančec
Marko Lukunić
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
17.09.2009.
u 22:19

Damir Polančec koji je, ovisno o interpretaciji, čas najveći krivac, čas sporedni igrač, o Podravci više ne želi govoriti.

Iza afere SMS stoji predsjednik Stjepan Mesić! Predsjednik uprave Podravke Darko Marinac, koji je samostalno, jer su mu to dopuštale poslovničke odredbe, odlučio o kreditu, na popisu je Mesićevih donatora u kampanji, a javnost se uvjerila i u prijateljske odnose između predsjednika i vlasnika SMS-a Srđana Mladinića.

Međutim, nikakvog pranja novca nije bilo: Mesić je tek pokušao, i uspio, pomoći prijatelju, perspektivnom poduzetniku kojemu nedostaje novca, zajmom kod prijatelja uspješnog poduzetnika.

Tadašnji predsjednik uprave Podravke D. Marinac znao je da novac posuđuje za uvoz maslina i maslinova ulja te da će kredit SMS vraćati, ako ne novcem, onda robom.

To je najnovija verzija afere koja danima trese podravskog giganta, a dobri poznavatelji situacije tvrde da je nadmudrivanje između Mesića i Polančeca na otvaranju Jesenskog zagrebačkog velesajma alegorijama o stonogi koja se mora pretvoriti u pticu da ne kasni na posao potaknuto upravo situacijom u Podravci.

– Ovdje nije riječ ni o kakvom pranju novca. Iz političkih je krugova bila potaknuta ta suradnja. I na iznenađenje svih, poticaj nije došao iz Vlade, već od Stjepana Mesića – kaže naš sugovornik, izvrstan poznavatelj prilika u Podravci.

Poslovnjaci upoznati s cijelom situacijom do posljednjeg detalja već prognoziraju rasplet situacije: Podravka će, iako ne bez problema, namiriti svoja potraživanja, a SMS će završiti u vlasništvu svog kreditora.

Tome će, kaže, prethoditi naplata na SMS-ovim brendovima, zatim stečaj u kojem će upravitelj tvrtku morati usmjeriti na proizvodnju za Podravku, a na kraju će najveći vjerovnik preuzeti tvrtku.

Damir Polančec koji je, ovisno o interpretaciji, čas najveći krivac, čas sporedni igrač, o Podravci više ne želi govoriti. Priču o Mesićevoj upletenosti u aferu nije želio komentirati nijednom riječju jer “želi baratati isključivo činjenicama”.

– Sve što sam imao reći o aferi SMS već sam rekao. Nisam nikoga poticao na suradnju, za zajam sam doznao nekoliko dana nakon što je dogovor postignut i otada sam inzistirao na osiguranju i naplati tog potraživanja – komentirao je danas potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

Kada je riječ o micanju Marinca iz uprave i instaliranju u Nadzorni odbor, Polančec daje naslutiti kako je tamo stavljen upravo da bi riješio gužvu sa zajmom SMS-u.

– Logično je očekivati da će Marinac biti više angažiran u vezi s naplatom tog kredita, ako bude u Nadzornom odboru – kratko je prokomentirao Polančec ne želeći ulaziti u detalje afere.

Ključne riječi

Komentara 49

SO
Somelier
09:10 18.09.2009.

NenadNikolicZagreb Komentar hvale vrijedan. Najgore je to što psi laju a karavane prolaze.Također sam siguran da se nebi digla galama oko Mesića kada bi on bio kod kuće. S druge strane pak razmišljam a kaj ako on ostane u Havani i zatraži azil na Kubi.

AB
abendblatt
09:10 18.09.2009.

Sad bi \"navodno\" H. Slabek i VLM trebao otici u PU Koprivnicko-Krizevacke zupanije upitati kaj je Policija \"navodno\" ispitala Marinca.

SO
Somelier
08:25 18.09.2009.

Kada se spominje Mesić,svi se prave ludi jer kao nemoguće da bi naš vrli predsjednik bio u to umijesan a zaboravljaju gdje god je kriminal ili kriminalci tu se spominje i Mesić.Petrać,Perkovići,Pukanić,Zagorec a moglo bi se i dalje nabrajati.Kada Mesiću završi mandat,vidjeti će te kako će se njegovo ime povlačiti u vezi Sunčanoga Hvara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije