Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krvoproliće u mubiju

Nigerija: Postrojili studente u hostelu i najmanje ih 20 smaknuli

Nigerija
REUTERS/PIXSELL
02.10.2012.
u 15:00

Ubojstva su se dogodila nekoliko dana nakon velike operacije u Mubiju protiv militantne skupine Boko Haram. No nitko iz skupine nije preuzeo odgovornost za napad.

Najmanje 20 studenata ubijeno je u Mubiju na sjeveroistoku Nigerije, izvijestila je policija, javlja BBC.

Napad se dogodio u studentskom hostelu nedaleko od kampusa Politehničkog fakulteta.

Jedan od predavača kazao je da je pritom poginulo više od 40 studenata, no o tome nema službene potvrde. Ispričao je da su se studenti morali postrojiti te izreći svoja imena. Dodao je da mu nije jasno zašto su neki ubijeni, a drugi pošteđeni. Neki od ubijenih bili su Muslimani.

Predavač s Politehničkog fakulteta još je kazao da studenti u strahu napuštaju Mubi, a na automobilima imaju zataknute grane drveća koje simboliziraju neutralnost.

Ubojstva su se dogodila nekoliko dana nakon velike operacije u Mubiju protiv militantne skupine Boko Haram. No nitko iz skupine nije preuzeo odgovornost za napad. Boko Haram bori se za uspostavljanje islamističkog zakona u Nigeriji te je odgovoran za smrt tisuću ljudi.

>>U napadima militantnih islamista u Nigeriji ubijeno 63 ljudi

Komentara 8

KO
kovacipotkivac
16:36 02.10.2012.

Još jedan od muslimaskih masakra nad hrišćanima koji nikako da se prizovu pameti i shvate ozbiljno rat koji su muslimani odavno započeli sve do konačne pobede i satiranja hrišćanstva !

RI
Riznica
16:53 02.10.2012.

Pa blentovi vidite da su ubijeni muslimani a taj Boko Haram je organizacija izmisljana od Nigeriskog rezima .. Niko nezna gdje im je prestavnistvo, gdje se nalaze ko im je vodza sve upucuje na zakljucak da su tajni agenti po zadatku drugih !"

LI
Livi
16:16 02.10.2012.

Ako su to ucinili clanovi Boko Harama, onda im se samo moze "zavidjeti" na miroljubivosti islama i upozoriti ih da tim akcijama samo stete svim muslimanima na svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije