Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poljuljana uvjerenja

Ni vatrena islamska vjera nije spriječila Riberyjev preljub

ribery
21.04.2010.
u 22:30

Zbog supruge Wahibe, lijepe Alžirke, još prije devet godina prešao je na islam, ali skandal vezan uz maloljetnu prostitutku baca sjenu na njegov izbor.

Francuz Franck Ribery, koji je posljednjih dana zbog veze s maloljetnom prostitutkom u središtu zanimanja svjetske javnosti, nije samo jedan od najboljih nogometaša današnjice već i jedna od najtragičnijih figura suvremenog sporta.

Vjerovao da je punoljetna

Još kao dvogodišnji dječak preživio je stravičnu nesreću kada se automobil njegovih roditelja punom brzinom zabio u kamion. Tada je Franck sa zadnjeg sjedišta izletio kroz vjetrobransko staklo automobila. Čudom je preživio, ali lice mu je ostalo unakaženo, a liječnici su ga pokrpali s više od stotinu šavova čiji su tragovi i danas vidljivi.

Nakon nesreće, iznimno siromašna obitelj Ribery živjela je u sirotinjskoj četvrti Boulogne-sur-Mera na zapadu Francuske, a Franck se prije nego što je uopće krenuo u školu povezao s lokalnim huliganima. Dok je snalažljivošću i vještinom na nogometnom terenu briljirao među svojim vršnjacima, nastava ga nije zanimala. Zbog toga je čak i izbačen iz podmlatka nogometnog kluba Lille koji je od svojih kadeta zahtijevao i dobar uspjeh u školi.

Ipak, njegovu vještinu zamijetili su nogometni skauti gradskog kluba Boulogne, nakon čega je Ribery uskoro zaigrao u turskom Galatasarayu. Prije pet godina vraća se u Francusku, potpisuje za Olympique, a potom, kao jedan od najskupljih i najcjenjenijih nogometaša današnjice, odlazi u Bayern.

Ipak, najveću promjenu u životu čuveni nogometaš doživio je 2002. godine. Ribery, kojega su zbog nagrđene fizionomije njegovi vršnjaci zvali “lice s ožiljkom”, te godine upoznaje Alžirku Wahibu Belami i zbog lijepe orijentalke tada još relativno nepoznati nogometaš potpuno gubi glavu.

Svaki gol posvećen Alahu

Iako je odgojen u strogoj katoličkoj obitelji, odriče se vjere i prelazi na islam, a Wahiba se pristaje udati za ružnog, neuglednog mladića koji je u to vrijeme još igrao po amaterskim francuskim ligama. Dobivaju dvije djevojčice, a obitelj Ribery zatvara se prema javnosti.

– Nitko me nije nagovarao na promjenu vjere, sam sam osjetio potrebu i pravi put – izjavio je potom Ribery. Iako se nakon preobraćenja Franck pretvorio u vatrenog islamskog vjernika koji svaki pogodak slavi dizanjem ruku u vis u slavu Alahu, u njihovoj se obitelji slavio i katolički Božić kako se djeca ne bi osjećala izopćenima iz okoline. No iskrenost njegove vjere zbog skandala vezanog uz maloljetnu prostitutku dolazi u pitanje.

Ključne riječi

Komentara 20

BO
bomba
10:05 22.04.2010.

Admine što me izbrisa? Jesam li ja nešto slagao? U islamu je dozvoljeno imati više žena pod jednim krovom i što je tu sporno.

LE
Leona22
15:55 22.04.2010.

Ja ne razumijen takvu vjeru ali ipak ako je čovjek Rizica vjernik i zna što piše. Zar mu ne treba vjerovati? Mnoge stvari postaju jasnije svima iz drugih religija, Lijepo je upoznati druge vjerske običaje. Stimulaciju jačanja vjere...i slično.

ČO
čombe
09:33 22.04.2010.

Krajnje tendenciozan i užasno maliciozan članak quasi novinara Karakaša od samog početka pa do kraja teksta kojeg i najblesaviji čovjek može shvatiti kuda smjera i što mu je u konačnici cilj ...VL-u, sramite se ovakvih umnih tekstopisaca a nadasve svojihih zlonamjernika ! C\'est degueulasse, espece de con ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije