Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udar na džep

HEP-u ne daju da digne cijene, on prijeti hladnim radijatorima

'za kar 07.07.2005...karlovac...grad toplana...grijanje...radijator... snimio danko fajt,tekst sju'
'danko fajt'
16.09.2012.
u 15:25

Bandić će staviti veto, Bubalo zahtjev naziva novom pljačkom građana. 
Rate za grijanje u šest gradova građanima bi skočile stotinjak kuna.

Za oko 123.000 kućanstava u šest gradova – Zagrebu, Velikoj Gorici, Samoboru, Zaprešiću, Osijeku i Sisku – grijanje bi moglo poskupjeti i do 37 posto. Zahtjev je to koji je šef HEP Toplinarstva Robert Krklec uputio na adrese gradonačelnika. Ipak, gradski čelnici baš toliko poskupljenje čvrsto odbijaju.

– Gradonačelnik Grada Zagreba ima ovlast i nadležnost za neprihvaćanje ovakvog prijedloga, odnosno stavljanje veta na takav prijedlog i gradonačelnik će to pravo iskoristiti kada prijedlog dobije – poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u svom priopćenju.

Da je poskupljenje neopravdano smatra i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo.

– To je još jedna pljačka naših sugrađana. Drugo bi bilo da je riječ o poskupljenju od dva, tri ili četiri posto, ali ovoliki postotak je nerealan – poručuje osječki gradonačelnik.

No, u HEP Toplinarstvu smatraju kako je poskupljenje od 37 posto itekako realno.

– Činjenica je da smo mi zadnji put grijanje poskupili 1. siječnja 2009. godine, a u međuvremenu je poskupjelo gorivo, koje sudjeluje u ukupnoj strukturi troškova 75 posto, plin je poskupio više od 60 posto, a tekuće gorivo više od 40 posto. Samo lani je HEP Toplinarstvo ostvarilo gubitak od 320 milijuna kuna – nabraja Krklec.

A ne pristanu li gradovi na poskupljenje, situacija će, kaže nam, biti jako loša.

– Bit će problema i moguće je da negdje neće biti grijanja, sustav će kolabirati jer nećemo moći plaćati gorivo dobavljaču – zloslutno je poručio šef HEP Toplinarstva.

>>HEP traži poskupljenje grijanja od 36,7 posto za 123. 000 kućanstava

Ključne riječi

Komentara 39

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
15:33 16.09.2012.

U tim gradovima nema kukurikavaca....pa taj film ne budemo gledali.To je slično kao i proglašenje elementarne nepogode.Svugdje je proglašena ,u svim županijama ,osim tamo gdje je SDP na vlasti....CCC

SA
satar
17:53 16.09.2012.

Zato je nama u Vukovaru "naš" Sabo osigurao za Novu godinu poskupljenje grijanja za pišljivih 70 %

TA
Takaros
23:42 16.09.2012.

ok, nema grijanja, nema plaćanja. meni je to ok. moj stan ima centralno, snaći ćemo se nekako. ima zgrada i dimnjak. znali stari socijalisti šta znači opasnost kapitalizma, pa su ugradili i dimnjake.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije