Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izborna koalicija

Nezavisna lista mladih ide po glasove sa zadnjeg mjesta na listi Mosta i Suverenista

Split: Božo Petrov predstavio koalicijskog partnera - načelnika općine Dicmo
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/9
29.03.2024.
u 08:50

Petar Maretić, predsjednik Nezavisne liste mladih i Matejas Jozipović, smatraju da će birači nagraditi njihov dosadašnji rad i dati im preferencijalne glasove u 9. i 10. izbornoj jedinici

Nezavisna lista mladih (NLM) izlazi na izbore u 9. i 10. izbornoj jedinici kao tihi partner na listi Mosta i Suverenista. Zatražili su i dobili zadnja mjesta na izbornim listama jer, kažu, žele preferencijalnim glasovima izboriti ulazak u Sabor, uvjereni kako su se svojim dosadašnjim radom dokazali. Tako je na listi za 10. izbornu jedinicu koju predvodi Božo Petrov posljednji Matejas Jozipović, vijećnik u Županijskoj skupštini Splitsko-dalmatinske županije i Općinskom vijeću Baške Vode, a u 9. izbornoj jedinici na listi kojoj je na čelu Miro Bulj, zadnji je Petar Maretić, predsjednik NLM i načelnik općine Dicmo.

Borba protiv korupcije

– Ako vrijedimo, birači će to prepoznati. Kolega Jozipović koji napada s 14. mjesta dokazao se u političkom djelovanju kao borac protiv korupcije. U tome smo našli zajedničku točku s Mostom. Korupciju treba izbaciti iz našeg društva, a one koji su je činili, procesuirati. Zajedničko nam je s Mostom i što želimo da svako dijete u Hrvatskoj ima dječji doplatak, imamo jake demografske politike – govori Maretić i naglašava kako se NLM u Dicmu, Vrgorcu, Podgori i Kalima, gdje imaju gradonačelnike i načelnike pokazala i dokazala.

22.03.2024., Split - Bozo Petrov predstavio koalicijskog partnera, nacelnika opcine Dicmo Petra Maretica. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

 

– Kada dođu mladi ljudi koji znaju i žele raditi, pokazalo se da su svi naši gradovi i općine išli naprijed. Dicmo je u dvije i pol godine prešlo iz IV. u V. skupinu razvijenosti, utrostručili smo općinski proračun – govori Maretić kojega smo pitali jesu li s Mostom svjetonazorski bliski.

– Nama iz NLM-a svjetonazor nije bitan. Dijelimo ljude na dobre i loše, ili si pošten ili nepošten. Nažalost, političari često koriste svoju poziciju za osobni probitak. Mi ćemo se, s Mostom i Suverenistima boriti protiv toga. Programe smo uskladili, o njima govorimo, za razliku od duopola koji se bori zadržati pozicije – kaže Maretić koji tvrdi da nakon izbora neće podržati ni jednu od velikih opcija. – Istaknut ćemo svog kandidata. Svi smo naučili lekcije. Naš kandidat je Nikola Grmoja – naglasio je Maretić koji očekuje da će NLM potaknuti mlade birače da izađu na birališta.

 

22.03.2024., Split - Bozo Petrov predstavio koalicijskog partnera, nacelnika opcine Dicmo Petra Maretica. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

 

Neće s kriminalcima

– Ja sam diplomirao prije deset godina i imao izbor hoću li ići u Njemačku ili ću u Hrvatskoj uzeti bilo koji posao koji mi bude ponuđen. Odlučio sam ostati i boriti se. Da je mladima bilo dobro u Hrvatskoj, ne bi odlazili i ne bi sada razvijali druge države. Žalosti me činjenica što je dosta mojih prijatelja izvan RH. Želimo ohrabriti mlade, mi smo ta opcija koja zna kako im je i trudit će se da bude bolje – rekao je Maretić.

Matejas Jozipović ne sumnja u podršku birača. – Svaki pošteni Hrvat koji misli o svojoj budućnosti dat će glas NLM-u. I mladi i stari, to je neiskvarena politička opcija. Ja se 23 godine bavim politikom, nikad se nisam pridruživao nijednoj političkoj opciji. Mogao sam birati, a ušao sam u NLM zato što ne želim s kriminalcima. Možda im generacijski ne pripadam, ali kao 50-godišnjak osjećam se mlado i želim im dati ljudsku, iskustvenu, financijsku ili bilo koju drugu podršku – kaže Jozipović koji tvrdi da je NLM imao ponudu svih političkih opcija, ali su izabrali Most.

 

22.03.2024., Split - Bozo Petrov predstavio koalicijskog partnera, nacelnika opcine Dicmo Petra Maretica. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

 

– Razgovarali smo sa svima, a izabrali smo Most jer je jedini bio na pravoj strani antikoruptivne borbe. Neke naše mjere implementirali su u demografsku politiku i rješavanje problema mladog stanovništva. Nismo htjeli prihvatiti ulazne mandate političkim trgovinom, htjeli smo omogućiti ljudima da nam daju glas, jer ako uspijemo na ovaj iskreni način, to vrijedi dvostruko više nego da te netko uvede u Sabor visokim mjestima unutar liste – poručio je Matejas Jozipović.

FOTO U Srbiji nestala djevojčica Danka (2): U tijeku velika potraga

Split: Božo Petrov predstavio koalicijskog partnera - načelnika općine Dicmo
1/17

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije